Факти, Анализи, Коментари
   8 Февруари 2023
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Борисов срещу Борисова: „Гооол“ (е)!
30 Септември 2010
Червените не играят, но освиркват всички; сините са за смяната на център-отбранителя; играещият треньор дава в последния момент пас на едните и другите...

На стадиона на здравната политика се развива поредното интригуващо мачле. БСП и ДПС хвърлят от трибуните коктейли „Молотов“ , пълни със собствените им отколешни нечистотии в здравепразването, като се целят не само в център-отбранителя проф. Анна-Мария Борисова, но в целия отбор на терена. Срещу нея са и сините, но подкрепят отбора.

Министър Борисова до края (почти) защитаваше вратата и наказателното си поле с тезата, че е неизбежно да се доплаща за здравните услуги. Но в последната минута играещият треньор Бойко Борисов й вкара автогол:„Няма да се въвежда допълнително 20 % заплащане на здравните услуги“, заяви премиерът Бойко Борисов за „Фокус“. Така било решено от мениджърите от ГЕРБ на заседание на ръководството.

В движение на министър Борисова се наложи да отиграва топката в обратната, на досегашната посока. „На този етап няма да се въвежда допълнително 20-процентово заплащане за лечение, защото към момента няма остойностяване на медицинските услуги". Това заяви министърът на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова по bTV и допълни, че „не вижда скоро да се случи медицинското остойностяване, защото според закона трябваше да има консултативен съвет към Министерство на финансите, който да направи това“.

Логично за такъв обрат се оказа, че тя атакува друг свой съотборник. На въпрос дали здравеопазването в този случай е заложник на финансовото министерство Борисова отговори: „Точно така“.

И така, схемата е следната: червените не играят, но освиркват всички; сините са за смяната на център-отбранителя; играещият треньор дава в последния момент пас на едните и другите, но и жълт картон на Борисова, която заявява по bTV готовност да подаде оставка, шутирайки обаче във вратата на колегата си Дянков.

Всеки срещу всеки, а Борисов е на върха. Няма да допусне да доплащаме и ще сме му лично благодарни.

Гоооол е!

Иво Инджев


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.