Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Народът "шибан" ами министрите?
6 Август 2010
Вчера министърът без портфейл Божидар Димитров си позволи да псува не кого да е, а целия български народ

Вчера, отговаряйки на въпроси на "Дневник", министърът без портфейл, но явно и без възпитание, си позволи да псува не кого да е, а целия български народ. Бяхме чували, че сме лош материал, но подобно отношение от страна на управляващите към тези, които с вота си са ги овластили до сега, струва ми се, не сме виждали. Подразнен от смисъла на въпросите, които му задава журналист от вестник "Дневник", Божидар Димитров не сдържа нервите си и казва буквално следното:

"…Защо бе майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е, т'ва не мога да си го обясня при тоя ШИБАН народ, при тия ШИБАНИ колеги…" (около 4 мин. 50 сек. на интервюто)

Излишно е да припомняме на уважаемия министър, че тоя "шибан" народ изпрати началника му във властта и по този начин направи неговото министерстване възможно.

Излишно е да припомняме на уважаемия господин премиер и неговия министър, че такова отношение към работодателите, които, гласувайки, фактически ги назначават на работа, е недопустимо и неприемливо!

Да си представим аналогична ситуация във Франция, Великобритания или САЩ, където висш държавен служител се изтъпанчва пред някоя медия и казва: "This fucking nation!..." Какво би се случило с подобен политик? Колко би изтраял във властта, след подобно изявление?

На подобно действие най-разумното противодействие е незабавно уволнение!

И най-важният въпрос: как биха постъпили медиите? Сигурен съм, че биха постъпили различно от българските! Аудио-файлът изчезна от Интернет. Добре, че се сетих да си го запазя. Вестниците? Нищо! Вечерните телевизионни новини? Тези, които гледах — и те нищо... Нямало натиск ли? Никой НЕ КОМЕНТИРА скандалното (за мен) изказване на Божидар Димитров.

Ако приемем думите на Божидар Димитров за подходящи и уместни, тогава няма как да не парафразираме мисълта му по следния начин: "...шибан народ — шибани министри!"

Асен Генов, asengenov.com


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

dobarden
27 Aug, 2010 | 05:33

тъй-тъй...за едни прав,за други-крив,а Истината КЪДЕ Е? Не че едно изказване не е достатъчно за да лъсне суратя на някого. Просто резултати йок. А ето аз ви задавам ФУНДАМЕНТАЛЕН въпрос и...НИЩО!
Така,ако не си изясняваме генезиса на определени явления,винаги някой ще ни подхвърля провокацийки,а ние ще нищим последствията,без да разбираме причините за тях. В случая нямам пред вид мощите,нито "шибания" министър - ЦЯЛАТА ни работа е такава. В края на краищата не е ли по-важно дали вярваме в СИЛАТА на Св.мощи или наистина сме шибаняци,които на нищо не вярват...
Впрочем аз не мога да уважавам историк,който съзнателно или не прави досадната вече грешка да смята славяните за етнос,да ги брои в процентно съотношение с българите и т.н.Докато за мен от години вече ми стана ясно,че именно българите са ПЪРВИТЕ славяни с ъс създаването на писмеността и българското СЛОВО,драги ми СЛОВЕНИ...
Нали говорим и пишем с български СЛОВА!!!

dobarden
26 Aug, 2010 | 01:18

като говорим за история предлагам да споделите /тези,които имат отношение/ дали думата СЛАВЯНИ се среща в някои текстове било български,византийски/гръцки/,латински и т.н. ПРЕДИ азбуката на Кирил и Методий и Климент Охридски... Ако тази дума я няма преди глаголицата и кирилицата,значи СЛАВЯНИТЕ НЕ СА ЕТНОС,а КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКА ОБЩНОСТ , ЗАРОДЕНА от българската азбука и книгите написани с нея!!!

123
10 Aug, 2010 | 16:23

Това е недаопустимо изказване за един политик,та бил той и български.Никога няма да се оправим.Като чета коментарите,се стяскам.Нима в този народ не е останало и малко достойнство?Ужас.

troy
09 Aug, 2010 | 17:01

dostoino i chestno izkazvane na edin Bulgarski patriot,s koreni ot poruganata i okupirana ot varvarite Iztochna Trakia.bravo Dimitrov!

ВАРНЕНКА
09 Aug, 2010 | 16:56

Може и да е прав г-н Димитров, ама не му приляга като министър да говори по този начин. Все пак една от задачите на политиците е да възпитават хората и да дават пример. Как да се вярва на управляващ, който има такова мнение за народа си. Това, което най-много липсва на сегашното управление е дипломатичността. Във властта не се говори както в къщи, с познати или на улицата. Всеки от тях знае, че думите им се анализират, коментират, публикуват и т.н. Доста станаха вербалните гафове на това правителство. Независимо дали са умишлени или случайни, са показателни за отношението им към нас, избирателите.

deforse
09 Aug, 2010 | 13:45

Че какво е казал толкова? Напълно прав е! Koe по-точно не е истина? Такъв народ сме и това е. Генов, да нсте пили по кафе със "журналистката" от телефона. Това си е чиста провокация от където и да я погледнеш. Наблегна се на въпросите за археолозите демек, като се е знаело какво ще се случи (поне е имало голям шанс). То в България така се правят нещата. Долни и задкулисни атаки, манипулиращи общественото мнение.
Друг е въпроса, че Божидар Димитров колкото и дае прав е задължително да си сдържа нервите, от гледна точка на поста, който заема.

Със здраве

Мария
08 Aug, 2010 | 16:39

Какво толкова една ругатня ? Защо няма никакви реакции, когато политици, бизнесмени, медии, ... лъжат и крадат ?! Направо ще се разплача, толкова трогателно и колко много хъс, енергия и чувства влагат журналистчетата за някакви глупости. Истина е за 99% от хора те са си истински шибаняци, прости консуматори, кефят се на "биг брадер дебили" и т.н. Има шибаняци, които се радват и се гордеят, че са такива, има и шибаняци, които не осъзнават, че са едни прости шибаняци и последно има хора, които не са шибаняци, но се обиждат, защото не са сигурни и се съмняват в това дали пък не са и те такива.

Петко Симеонов, Созопол
08 Aug, 2010 | 12:00

г-н БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ ШИБА БОЖИДАР ДИМИТРОВ.

Шибания, недошибан, зашибан Божидар Димитров е прокълнат от свети Иоан, Предтеча и Кръстител Господен заради измама с реликвени мощи.

tony
08 Aug, 2010 | 09:03

Абсолютно е прав! Много точно описание на характера на българина. Оставка? За какво? За това, че казва истината? Айде нема нужда... Шибан, злобен и дребнав народ, нямащ угода. А, да не забравя и изключителната алчност. А, да не забравя и изключително високият процент на безскрупулни журналисти с нисък IQ, за които е важно да напълнят страниците с нещо. Има и още, разбира се, но това е тема на друга дискусия. Приятен ден на всички!

nikolov
07 Aug, 2010 | 01:30

palna manipolazia,tazi jurnalicka cluzi na chujdi intereci.prostazite vednaga revnaxa.tozi minicter,zvetanov i na ctroitelctvoto ca xora cuper cpezialicti za razlika ot drugite ot kabineta.prav e choveka mnogo balgari za jalost ca obladani ot zloba i zavict-kakto tezi zitirani kolegi.sha sa opravim togava kogato ce promenim-kogato cme izpalnini c lubov kam blijnia,i ickorenim zlobata,alchnocta i lajata ot carzata ci.

Андро
06 Aug, 2010 | 23:28

Не е прав Димитров!Не колегите му са завистници и шибан народ,а почти всички българи са се поциганили и нищо съкровено не им е останало!
Не е прав,защото сме МЪРША,както рекъл дядо Славейков!
Нищо че паметника му стои в центъра на СОФИЯ!

poisoner
06 Aug, 2010 | 20:40

Кво толкова?Човека каза истината!Като му преекспонирате думите и ето готова новина за некадърни журналисти,каквито сте 99% от вас.Чуйте добре изказването и тогава мрънкайте.Генов жалък си.

az
06 Aug, 2010 | 20:38

Човекът си е напълно прав. Злобата на българина винаги го е спъвала. За пореден път се вижда как се открива нещо и как самите ние се оплюваме един друг. Това никъде другаде го няма. Г-н Димитров в случая наистина визира българския народ и не греши, понеже тази си черта може би никога няма да можем да заличим от характерите си, а именно - да се тровим едни други, да си пречим, да се спъваме и т.н.

rumiana
06 Aug, 2010 | 19:43

Голям резил!

Стефан
06 Aug, 2010 | 17:25

"Шибания" народ казва така: ПРОСТОТИЯТА НА ХОДИ ПО ГОРАТА, А ПО ХОРАТА. Като се казва -"ХОРАТА" се има впредвид всяко човешко същество без разлика от притежанието на диплома. Интелигентността както и професионализма е дарба както дарбата в изкуството.

Хей
06 Aug, 2010 | 14:01

"Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!
И секиму добро струва,
само, знайте, за парата,
като човек - що да прави?
продава си и душата."
Хр.Ботев

"Те погребаха България ! ..." кап.Петко Войвода

Бьлгарин
06 Aug, 2010 | 12:55

СРАМ - СРАМ - СРАМ

БГ
06 Aug, 2010 | 11:41

Този комплексар за историк не става - те го сложили министър!

narod
06 Aug, 2010 | 10:57

да беше си стоял прост историк, да направи нещо съществено за историята. А следва да си подаде оставката, при това изказване. Абсолютно ми падна в очите. Поне едно от качествата на политик изобщо е да може да си държи езика зад зъбите!

gatio
06 Aug, 2010 | 10:32

този миризлив гръцки циганин да си събира кирливите ризи , да се маха от власта ида се връща в кочината от където е излязъл,простака му с простак


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.