Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Об(не)виниха Станишев
15 Юли 2010
Сергей Станишев получи обвинение от прокуратрата заради административни нарушения като бивш премиер и нарече това „нелепо“

Сергей Станишев получи обвинение от прокуратрата заради административни нарушения като бивш премиер и нарече това „нелепо“.

А кое е „лепо“?

Съгласен съм. Ако му бяха лепнали обвинения за големите далавери в държавата, за която отговаряше, щеше да е много по-справедливо. Нима не беше той началникът, под чийто (без)отговорен поглед са разграбваха ценни имоти на местно и държавно ниво?

Кой да отговаря за курса към все по-пълно задоволяване потребностите на Кремъл да задуши България икономически с газ – само газовиците от „Газпром“ ли са виновни или местният персонал край газовата камера също е солидарно съпричастен?

Не трябваше ли Станишев да потърси правата на държавата за вероломното спиране на руския газ през януари 2009 г.? Или подчинените му по ресори са единствено виновни?

Но…това са намерили, така са решили. Ако е вярно, че Темида мижи, ние ще трябва да помълчим.

Нелепо е Станишев да получи „адвокатска“ защита от арестувания Алексей Петров, който не само го защити с аргументи, твърде подобни на изтъкнатите от него ( че ставало дума за нещо, което всеки премиер можел да допусне), но и му делегира…адвокатите си. Не е ли „малко“ странно двамата обвиняеми, Петров и Станишев, да споделят услугите на адвокатския тандем Ина Лулчева и Васил Василев?

Като става дума за тандем и колко „лепо“ би било да узнаем истината, няма да е зле уважаемите следователи и прокурори да се поинтересуват какво е свършила двойката Станишев-Първанов по времето, когато пишеха писма до Милошевич. В доклад на ООН БСП се оказа замесена в международната далавера (най – после нещо голямо и значимо с участието на България!) в аферата „Петрол срещу храни“. Ако Първанов, селско момче без необходимата квалификация, като шеф е взимал решенията, отговарящият за външната политика млад кадър Станишев е бил ключов изпълнител.

Тодор Живков, който беше готов да даде България на СССР, го осъдиха за раздаване на апартаменти. После му възстановиха паметника в Правец.

Ще превърнат ли Станишев в поредния „мъченик“ на демокрацията?

Иво Инджев


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Самотникът
15 Aug, 2010 | 11:42

Иво, добър журналист си , но немога да разбера злобата ти да не говоря, че обективността ти се изпари. Жал ми е за тебе че пропадаш като журналист.

geri
12 Aug, 2010 | 17:40

Ku4etata si laqt, kerwana si wyrwi. ZA SYGAENIE.

крум
18 Jul, 2010 | 00:58

Бай Тодор не успя да ни присъедини към СССР, но други ни присъединиха към Европейския съюз без референдум. Дали ще ги съдят след време???

муспи
18 Jul, 2010 | 00:08

Данни от ID картата на Станахшеff : Пишка - обрязана, състояни - жалко, по неговите думи работно. Анализ на кръвта - хазарска, почити отровна. Шофьорска книжка - невалидна, нищо не коментира. Семейна положение - неуточнено, според нужния момент. Криминални прояви - изключително богат и начетен. Финансово положение - изнесъл България, къде? усмихва се лукаво. Покровители - синедриона.
Комисията го оценява като полезен рабатник.

Spas
18 Jul, 2010 | 00:06

Препоръчвам ти проф. Иванов. Ако не ти харесва името иди при проф. Смит. Аз съм от хората дето те слушах и гледах преди 25 години. Сега не си актуален.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.