Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Избираш Бойко, получаваш Волен?!
Евгений Тодоров - 17 Юли 2009
Ще се осмели ли някой да каже на своя лидер, че е работил за него с вярата, че той е алтернатива на Волен Сидеров?

Бойко Борисов предложи меморандум за обща политика на ГЕРБ с „Атака”, РЗС и Синята коалиция. В началото първите веднага казаха „Да”, вторите ще мислят до петък, третите започнаха да мърморят. Днес стана ясно, че първите ще подпишат, вторите и третите обаче отказват.

Още в края на миналата седмица тръгнаха слухове, че Бойко Борисов се е разбрал с Волен Сидеров за безусловна подкрепа и това му дава оправдание да не прави жестове към Синята коалиция.

В предаването „Референдум” на ПОТВ преди два дни по-голямата част от включилите се в дискусията зрители подкрепиха линията на сближаване на ГЕРБ с Атака, а не със Синята коалиция. Което дава основание да се мисли, че значителна част от избирателите на ГЕРБ са гласували чисто емоционално и нямат нищо общо с втората буква в абревиатурата ГЕРБ.

По-интересно е какво мисли другата половина от избирателите, за които сближаването с Атака си е чиста подмяна на вота.

Проблемите биха били по-преодолими, ако в първата си реч Волен Сидеров беше проявил повече умереност, но се случи точно обратното – той размаха безкомпромисно етническата карта и обеща законодателни инициативи, от които сигурно са настръхнали косите на патроните на ГЕРБ в Европарламента.

Стана още нещо странно – Бойко Борисов забрави за заканата си от следизборната нощ да санкционира всяка злоупотреба с етническата карта. Неговата група въодушевено аплодира финалните думи на Волен Сидеров, с които националистът пожела успех на „Всички депутати – БЪЛГАРИ”, забравяйки, че между тях седи най-малкото Вежди Рашидов.

Малко по-късно Бойко Борисов даже подкрепи един пасаж от речта на Волен Сидеров и заяви, че е обиден на ДПС за това, че не са го споменали в поздравленията си.

От ДПС трябваше да припомнят, че победителят от институционална гледна точка все още е само кмет на един град.Не можем да не си зададем няколко въпроса:

Дали Синята коалиция ще демонстрира характер и няма да се нареди до Атака в подкрепа на меморандума? Едно дистанциране от голямата група  носи тактически загуби, но стратегически може да се окаже полезно. Интересно как в ЕНП биха оценили чия политика е правилна? *

Какво ще направи Бойко, когато Волен Сидеров му поиска след няколко дни подкрепа за предложението му  да се обявим за жертви на турски геноцид с аргумента, че днес сме могли да бъдем 100 милиона?  Много интересно, че нито един историк до този момент не е коментирал аргументите на лидера на Атака. Със сигурност обаче големият османист проф.Вера Мутафчиева се е обърнала в гроба.

Какво ще направят тези, които най-напред повярваха на ГЕРБ, че това е европейската партия на България? Ще се осмели ли някой да каже на своя лидер, че е работил за него с вярата, че той е алтернатива на Волен Сидеров. А не партньор.

Дали обаче Бойко Борисов само разиграва потенциалните си партньори – докато успее да отцепи от техните групи толкова депутати, колкото му са нужда за мнозинство. И след това да каже „Гуд, бай” на подписалите меморандума.

Това заподозряха доста зрители на ПОТВ. А все по-често това, което се чуе в ефир, става в действителност.

*Отговорите на тези въпроси днес, петък, вече са ясни. Синята коалиция демонстрира характер, а ЕНП обяви, че не може да се нареди редом до ксенофобска партия като Атака.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
22 Jul, 2009 | 03:51

Граждани! Дами и Господа! Антихристът ще приеме власта само след вашето гласуване. За тази цел по цялия цивилизован свят се провеждат тренировъчни избори. В нашия регион това ще бъде серия всенародни излияния за възтановяване на Отоманската Империя. На Антихристът Му е безразлична България, Турция, и всички останали, а се храни от тяхните агонии. От вас абонати, от вашия горд вот зависи неговата храна ("преклонената главичка остра сабя не сече" не го храни), и при правилно изпълнен граждански дълг, ще получите пособия. Само получаващите пособия ще имат право да избират и бъдат избирани, неучастващите в избори ще се лишават от пособия. Това ще реши както качеството на вота, така и пренаселението на света. Електрониката и генетиката ще автоматизират живота, а рахатлъка ще си е полагаем... Но първо да възтановим Отоманската.

az
20 Jul, 2009 | 11:36

*****

христо
20 Jul, 2009 | 01:17

Предпочитам Атака във властта ,пред ДПС.А иначе тия дето се правите на демократи,май от жълтите павета не сте излизали.Турцизацията,и циганията са факт.

Христо Скочев
19 Jul, 2009 | 23:09

Скъпи ми Евгени,в коментара ти са повдигнати множество въпроси,Не може на кратко да се вземе отношение по всички.За това ще се конкретизирам ,очертаващия се като основен.Така наречения "етнически".ДПС и така наречените български турци нямат нищо общо.Запомнете го това всички журналисти ,политици и т. н..Вие сте далеч от истината.Кафенетата около телевизията,пищните приеми /по време на криза/,срещите с така наречените "Лидери"ви изграждат погрешна представа.В Калофер турци няма.Но около Калофер има цели села,с които все още/казвам все още,живеем,преди в прекрасни отношения,сега в добри.И ако не се спре Доган,ще станат лоши.Ако искаш да научиш повече по темата,ела да пием по 100 грама коняк,/не ми казвай че не упатребяваш алкохол,в "джендема" ако си спомняш преди 30 години май изпи малко повече макар и за първи път./и ще те разведа в района ОСЕТЕНОВО -ПАВЕЛ БАНЯ ,ЗА ДА ВИДИШ ПОРАЖЕНИЯТА ОТ ДОГАНЩИНАТА,МОРАЛНО И МАТЕРИАЛНО.

Иво Сотиров
18 Jul, 2009 | 22:28

Г-н Тодоров,
Много Виq уважавам като журналист и чета всичките Ви, ковентари тук и в Блог. Замислете се и напишете коментар по тема "Кое е по-добро за България-Сидеров или Доган".
Последните 7-8 години обикалям България /служебно/ и такива неща видях по районите Кърджали, Момчилград, Крумовград, Разград и Търговище, че косите ми настръхват.
От друга страна Борисов ако не отстъпи пред СДС какво става - Мандат на БСП после на ДПС и избори .... отново. Май забравихме какво стана с Филип Димитров подкрепен от ДПС предсрочни избори и кризата 1997 г. - една заплата три хляба и инфлационни кило салам.
Замислете се чакам коментар или постинг в блог.

selio
18 Jul, 2009 | 20:39

avtora na statijata e prostak

vulgar
18 Jul, 2009 | 20:26

тежко,брате,се живее между 4ифутски мекерета,татарски измекяри анадолски, и купени гнили журналистически плагиатори на 4ифутизма...

чалгев
18 Jul, 2009 | 19:58

Тоя пък....чукчо-писател на "Противопоставям се - за да се поставя" ..(както казваше Жан-Пол САРТЪР....

Да не искате да чете дори евромедиите, които се гаврят вече с "турско...еничерските" (шпионско-мутренски" дейности на ТатарДоган)???

Жалко нещо е ...самопредставящото се за "интелигенция" ибрикчийско Кирияк Стефчовско..... обществено съсловие !!!


Повръща ми се !

Mутрев
18 Jul, 2009 | 19:42

Странен коментар ( ЕНИЧЕРСКИ-бих казал)

Вярно дето Сидеров е надъхан и преиграва, но пък....КОЙ преиграва "етнически карти" в БГ ???

Дори и глупаците вече се подиграват ПУБЛИЧНО на татаро-черкезките ЕНИЧЕРИ на пантурски организации...... които са в болшинството си....наследници на преселени по Кримските войни татари, черкези, и други мюсюлмани от Руската Империя!

Доган, Етем, Октай....са чисто татарски имена! Спомнете си и "татарските махали" в много населени места в БГ ! Спомнете си и "татарските театри".....
Това, че Русо-ибрикчиите не смеят да кажат истините за споразуменията на Султана и Руския Император за "размяна на население (тогава масово изпращаха българи от Делиормана най-вече в Бесарабия.....)

Стореното някога.... е обидно за "ибрикчиите" (Волен в случая също прави умишлена грешка да нарича ВСИЧКИ гласували за Доган..."турци"

За търсещите исторически истини е достатъчно да препрочетат "Примери от Турското правосъдие" на Ботев, "Как станах Хайдутин" на Панайот Хитов - там той открито призовава българите да НЕ ЗАМИНАВАТ за Русия......
Може също да прочетете етнографските изследвания на Банатския професор (Шуменец по произход).... за нравите и обичаите в днес "чисто турските села" в Делиормана! (ще видите също и ....кои са тези "турци"....изгонени от Русите насам...татаяри и кви ли не !!!

vulgar
18 Jul, 2009 | 17:52

кво се ядосвате толкоз на Волен...или сте от платените 4ифутски мекерета

избирател от пловдив
18 Jul, 2009 | 09:15

Евгени , престани да плюеш по Атака за която гласуваха доста хора,защото започвам да мисля че изпълняваш поръчка на онези за които българинът е гяур или ГОЯ.КОСТОВ И ЯНЕВ ЯВНО ИЗПЪЛНЯВАТ ПОДОБНА ПОРЪЧКА НО ТИ НЕДЕЙ.

Pilat_Pontiiski
17 Jul, 2009 | 21:10

Kakwoto i da stawa w BG wse ne6to nedoodobrqwa6,Jenq ? SDS i DSB sa marginalni i koniukturni partiiki na oportiunisti, karikaturki i bledi otrajeniq, koito sywsem ne sa prestawitelni za dqsnata ideq, 4iito upadyk otrazqwat. NIma s tqh i takiwa kato tqh trqbwa da se syobrazqwa B.B. ?!? Ako misli6 pololjitleno, to predstawata ti za ewropeisko uprawlenie e dosta razmita. Ot druga strana ne moej6 da otre4e6, 4e ataka se radwa na po-golqma elektoralna podkrema i e po-monolitna kato formaciq, a i dosta po-nepretenciozna po otno6enie na wlastni4eski postowe. Neka B.B. i horata mu sami si nosqt otgowornostta, kakwoto e tqhnoto jelanie i jelanieto na izbiratelite, pyk da widim kakwo 6te stane. Rubrikata koalicionno uprawlenie ni e pe4alno poznata i iztyrkana, ne iskame da q gledame o6te 4 godini.Jelaq ti da se radwa6 na dobro zdrawe da moje i sled godini pak da si goworim po taq tema.

Н. Терзиев
17 Jul, 2009 | 16:48

Е. Тодоров нещо се беше скрил по време на изборите, защо ли? За Волен Сидеров разбрахме, я сега кажи нещо за Ахмед Доган. Той как е с етническата карта, ползва ли я по предназначение?
Или опитай да коментираш това http://www.capital.bg/show.php?storyid=753282.



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.