Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Писмо до Министър- председателя от хлебаря Панчо
Евгений Тодоров - 21 Април 2009
Тия шест почивни дни, дето ги обяви Вашето правителство, ще ме съсипят...
Евгений Тодоров
Евгений Тодоров

Уважаеми Господин Станишев,

Пише ви Панчо Ганчев – майстор - хлебар.

 Имам малка фурничка, която ми е наследство от тате и дядо. В нея пека банички, кифли, а по Великден и козунаци. Не печеля много, работя колкото да не съм в тежест на децата и на държавата, но напоследък не издържам.

Това дето го обяви Вашето правителство за 6 почивни дни, може да ме съсипе. Госпожа Масларова каза, че така искат трудовите хора, но аз специално не съм искал.

Баничките ги ядат чиновниците, дето работят наоколо, а те 6 дни ще си закусват  вкъщи. Във ваканция ще бъдат и учениците и няма кой да ми яде и кифлите. Каквото поспечелихме от козунаците на Великден, ще отиде за покриване за загубите.

Да си призная, възлагах надежди на господин Бойко Борисов, че като дойде на власт неговото дясно правителство, ще обърне внимание на малкия бизнес и ще понамали празниците. Само че той вчера обяви, че като дойдел на власт, щял да обяви за почивен ден и Разпети петък. За да се отдадем напълно на пост и молитва.

А на Разпети петък най-ми вървят козунаците.

Много ме е страх, господин Станишев, да не би в предизборната борба госпожа Масларова да не Ви даде акъл да надцакате господин Борисов, като поискате още един почивен ден.

Много Ви моля, господин Станишев, оставате ни да работим поне на Велики четвъртък! Защото се страхувам  господин Яне Янев ще вземе след това да обещае почивка през цялата седмица.

 С уважение : Панчо Ганчев – майстор-хлебар

/ преписал и предал: Евгений Тодоров/


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Мутрев
23 Apr, 2009 | 14:02

Ех, байПанчо,

Що не земеш да напишеш поне едно копие на постинга за РЗС, че да спрат да те псуват хората бе ?

Или те е нещо страх ?



Aleko
21 Apr, 2009 | 21:21

A BE 6EMET!!!
6TO SE NE GRAMNE6 S TVOITE TAPI KOMENTARI???
NIAMA LI NIAKOY SVIASTEN BALGARIN DA MU NATRIE MUTRATA NA TOZI
6EBEK?!
TOIA MI RAZVALIA NASTROENIETO SAS OV4ATA SI FIZIONOMIA,A DA NE GOVORIM ZA GLUPOSTITE MU..
KOI MU DAVA RAZRE6ENIE DA SE PE4ATAT NEGOVITE BRATVEJI?-DA SE UVOLNI NEMEDLENNO!

под лупа
21 Apr, 2009 | 21:21

21.04.2009 Политика
Лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев заяви по повод обвинения на Иван Костов, че е „пощенска кутия на ДАНС” следното:
„Това беше подхвърлено от един политик, бивш агент на ГРУ, обучаван в СССР. Пощенска кутия са главите на тези хора. Политическите синове на Андрей Луканов са зависими, главите им са пълни с ченгеджийски схеми и те вече 20 години изпълняват разпорежданията от кръглата маса. Затова действат по презумпцията „гузен негонен бяга”- слагат етикет на друг, защото те самите са такива. Искам да кажа нещо важно, то ще стане ясно след като се смени управлението. ДАНС не ми дава материали, аз ги давам на ДАНС. Освен това РЗС има солидни позиции във високопоставени кръгове в Европа и скоро ще стане ясно, че само РЗС има капацитет да сложи край на престъпността.”
Относно борбата с престъпността, Яне Янев допълва: „Политическата мафия е инкубатор на кражбите и тя е имплантирала в държавната администрация цели организирани престъпни групи от чиновници. Те пускат небивалиците, че РЗС е продукт на ДАНС. След изборите ние ще засилим функциите на агенцията, ще я реформираме, за да придобие европейски вид. Прошка няма да има, защото в рамките на ДАНС ще вкараме и отряда на баретите, ще му увеличим правомощията и ще има наистина спешни операции, които ще доведат до ред и законност.”
Относно евентуалните следизборни коалиции с ГЕРБ, лидерът на РЗС поясни: „Ако ГЕРБ остане вярна на предварителната си заявка, ще останем с нея, но ще й поставим 7 условия. Първата сериозна инвестиция на новото правителство ще бъде за строеж на затвори. Основната мисия на РЗС е да освободи България от робството на корупцията. Още в първите седмици олигарсите и политиците, които са част от мафията, ще бъдат в арестите и в затворите. Лично ще ходя да ги видя и да им подаря по едни цигари. Не съм зависим от служби, от нито един политик, магистрат или мафиот, нямам договорки с никого. Само с Бойко Борисов имаме добра комуникация, нищо друго. РЗС може да участва само в десен кабинет.”
По повод изказванията на премиера Станишев, че Яне Янев бил „говорител на прокуратурата”, лидерът на РЗС направи подходящо сравнение: ”По повод ареста на кмета на Гърмен преди месец, премиерът Станишев считаше, че си играя с кибрит. Сега по повод предстоящите процесуално-следствени действия по аферата Мургина, кибритът стана бомба. В РЗС прокуратурата и правораздавателните органи най-после чувстват нужната им подкрепа. Този факт сигурно буди основателни тревоги у премиера, защото му предстои да мине в опозиция. Всъщност аз съм говорител на българските данъкоплатци, жертва на данъчни измами, злоупотреби с еврофондовете и паневропейски схеми на митническа контрабанда, дирижирани от средите на БСП, ДПС и НДСВ. За пореден път каня премиера Станишев на публичен дебат, но очевидно той предпочита удобни политически постановки, защото се страхува от истинска, нережисирана полемика.
Разбирам, има голям страх от РЗС. До такава степен всички партии от статуквото са готови да ни оплюват, омаскаряват и дискредитират, такава помия изливат срещу нас, че и Ниагарският водопад няма да ни измие от тези балкански нрави. Това статукво трябва да бъде пратено в историята, да се сложи точка на двадесетгодишния преход, да има нов европейски път за развитие на България и да има възмездие.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.