Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Празни приказки по вечерно време
Евгений Тодоров - 21 Февруари 2009
Премиерът застана зад ВСЕКИ данъчен служител. Можеше все пак да направи някакво разграничение...
Eвгений Тодоров
Eвгений Тодоров

Служителите на НАП са обезпокоени. По-скоро са обидени.

Тези, които работят честно, са обидени, че ги слагат в общия кюп.

Тези, които са в играта, са обидени, че са изоставени от хората, които пишат правилата на тази игра.

Да ги успокои първо при тях отиде един заместник министър. Нивото обаче вероятно им се е сторило ниско.

Вчера нивото на посещенията се вдигна до тавана - на крака им отиде министър -председателят.

Вместо да ръководи потъналата в преспи държава, Сергей Станишев пожертва от ценното си време, за  да изрази „пълната си подкрепа и доверие на правителството към ръководството на НАП и всички служители на агенцията".

Станишев не допусна за миг, че в залата може да има и корумпирани - поне толкова, колкото има във всяка държавна структура, която работи с чужди пари и събирането на тези пари може да бъде повлияно от субективни фактори.

Премиерът можеше елегантно да направи някакво разграничение и да каже, че застава само зад всеки ПОЧТЕН човек. И да сложи точка на изречението.

Този израз обаче му се е сторил сигурно прекалено груб и той се изрази далеч по-витиевато: „Лично аз заставам зад всеки един от вас, зад всеки професионалист и почтен човек в агенцията."

Ха сега разбери дали всички до един са почтени професионалисти.

По-важното е, че служителите са разбрали, че държавата и партията нямат намерение да отстъпват и ще се борят за опазване на всички тайни. Ще се борят срещу обругаването и няма да си признаят нищо.

И ако на някой му е минало през акъла да си каже всичко - заради обидата, сега ще стисне зъби - вече има защо. Иначе ставаше страшно. Не само за Сергей Станишев, но и за поне две правителства преди това.

Ако премиер беше Бойко Борисов, задължително щеше да каже, че застава зад почтените, а ако хване някой в крачка, лично ще му забие два шамара.

И народът щеше да се кефи.

Днес никой не се изкефи на защитата на Сергей Станишев.

След такива думи на човек му става тъжно и му се иска чак по-скоро  да си намери друга държава с друг министър -председател.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
24 Feb, 2009 | 06:13

абе Станишев "глава" ли е или "дупе" на държавата...

vulgar
23 Feb, 2009 | 13:00

щом цтанишеф ще им бъде отзад...значи всички ще бъдат истински дупета ...при такова плюскане...Диетолозите остават без хляб

Чалгьо
22 Feb, 2009 | 20:59

ДОЛУ ЧАЛГЕВ - МУТРЕВ

БАЙ ТОШО
22 Feb, 2009 | 12:02

МНОГО ИНТЕРЕСНО СЪДРУЖНИКА НА ТОТАДЖИИКАТА И.КРЪСТЕВА-ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ ШЕФ НА КОРПОРАТИВНА ТЪР. БАНКА И СЪДРУЖНИК В ИПК-РОДИНА КАК СТАНА 5ТИ МИЛИОНЕР В БГ.С 505 МИЛИОНА ПЕЧАЛБА,СЛЕД КАТО ПРЕДИ 10 ГОДИНИ НЯМЯШЕ И 1 СТОТИНКА.ИЗЛИЗА ЧЕ ЗА ТОВА ВРЕМЕ Е ПЕЧЕЛИЛ ПО 140 ХИЛЯДИ ЛВ.НА ДЕН,САМО ЗА НАТРУПВАНЕ И ОТДЕЛНО Е ПЕЧЕЛИЛ ЗА ХРАНА И ДР.РАЗХОДИ.ЧЕ ТО ОТ НАРКОТИЦИ НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ ТОЛКОВА,ИЛИ ОТ ДДС.?ДА ГО ОПИШЕ ТОЗИ БИЗНЕС В ДАНС!!!ИЛИ АКО Е НОРМАЛЕН БИЗНЕС ДА ГО ОПИШЕ В КНИГА,ЧЕ ДА СЕ НАУЧИМ И НИЕ КАК ДА ПЕЧЕЛИМ.!?.НА ХОД Е ДАНС,ДА ПРОВЕРИ КАКВИ ПАРИ НА ДПС СА ИЗПРАНИ ПРЕЗ ТАЗИ БАНКА.НЕЗАБАВНО!!!

Чалгев
21 Feb, 2009 | 16:51

И понеже ний в Амджикистан не сме от най-грамотните.....Женята щял бил да бъде назначен за СПИН ДОКТОР на амджикистанския президентин !!! (като получел право да стане ....амджикистански еничерин......

Чалгев
21 Feb, 2009 | 16:31

Женята чакл да го вземат като "азилант" в.....АМДЖИКИСТАН !!!

бай Митю
21 Feb, 2009 | 15:38

След такива думи на човек му става тъжно и му се иска чак по-скоро да си намери друга държава с друг министър -председател.

-----------------------------------------------------------------------------------------------


М-даа,Женя!Само,че те докато се накрадоха,-ние остаряхме и няма де да се денем....май.
Но пък нали идват избори!!!!

Мутрев
21 Feb, 2009 | 14:31

......."Ако премиер беше Бойко Борисов, задължително щеше да каже, че застава зад почтените, а ако хване някой в крачка, лично ще му забие два шамара."........ освен ако мафиотските шефове (дето го рекетират и "отхранват", не му забият на нега ДВА ШАМАРА...(както бай Миле май ?)....................

И народът щеше да се кефи.

(и да продължава да се подсмива на умностите на Женята....(ако още го чете де!!!)



Мсело Тала-тала
21 Feb, 2009 | 14:18

Генчо, аман от твойте празни приказки по всякое време!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.