Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Защо се сърдят на Мартенс?
Николай Заяков - 19 Февруари 2009
Никоя партия не е спечелила от предизборното викане на духове
Николай Заяков
Николай Заяков


Г-н Мартенс, президентът на ЕНП, изкара някой и друг ден в България, колкото да бъде употребен от един политик, който е голям само в неговите очи. Господата Борисов и Цветанов си го закачиха като някоя подранила мартеница на реверите и тръгнаха да се правят на интересни.

 Няма лошо.

Открай-време се знае, че интелигентен човек с политика се не захваща, а ако това се случи – то ще бъде наистина. По тая причина няма какво да придиряме на г-н Мартенс. Той явно е на нивото на г-н Борисов и през цялото време на визитата си намираше за твърде престижно да го демонстрира.

 И в туй също няма лошо.

Човекът идва, говори някакви неща за дясното, ама не съвсем за дясното, ами за центърдясното. Значи централизмът на г-н Борисов вече изместил автентичното дясно не само от обичайното му място, ами и към центъра. Тоз профанизъм няма как да бъде подминат, тъй като няма връзка с реалните политически факти.

 Няма лошо Бойко да си седи в центъра, той обича да е център на вниманието. Само че някак си странно се получава. Лидерът на СДС г-н Мартин Димитров сърдит, че всичкото внимание на президента на ЕНП паднало било върху ГЕРБ, формалния и неформалния й лидер, и свежия полъх, който те олицетворявали. Това е политическа безвкусица. Наместо да се изрепчи на г-н Мартенс, че размества десните партии както му хрумне и че, без да се съобразява с материала, ги поставя в услуга на г-н Борисов, Мартин Димитров иска да фокусира светкавиците накъмто пъпа си.

На г-на Борисов бих припомнил, че никоя партия не е спечелила от предизборното викане на духове. Напротив. Спиритическите сеанси за подкрепа на една или друга предизборна имитация всеки път са свършвали плачевно. Г-н Костов много добре е запомнил урока от 2001 г. и затуй се направи, че не вижда гафовете на Мартенс и на Борисов. Генералът много скоро ще си бере плодовете.

Едно, че кампанията му го изолира, и друго, че материалът му не струва. Ако човек се замисли над чикагската му авантюра, ще стигне до впечатляващия извод, че по капацитета си г-н Борисов не е нищо повече от материал. По всяка вероятност нашите десни го знаят. Въпросът е знае ли го г-н Мартенс.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
20 Feb, 2009 | 13:15

аз неслучайно наричам себе си така...поради безсилие, поради съзнанието,че нищо не бих могъл да променя,а доколкото виждам сред разнобоя от хиляди мнения - и народа не е в състояние да излъчи свои истински представители...Явно десетките години тоталитаризъм,сега трансформиран в глобализъм,е изградил мафиотизирано общество,в което обикновения народ е просто АУТСАЙДЕР - беден,деморализиран,обезправен...и каквото се сещаме още от негативите на фактическото ни заробване

Това съм аз, Бамбука
20 Feb, 2009 | 12:32

Vulgar, прав си, не мога да отрека, но явно причините са наистина в материала, или в чипа му, казано по-точно.
Хубава страна с кофти туземно население...

набор
20 Feb, 2009 | 11:26

наблюдател
19 Feb, 2009 | 17:11

Зайо, какво искаш да кажеш с тази словесна полюция

------------------------------------------------------------------------------------------------
Не, не е полюция.....За нея си трябва ерекция,а като го гледам тоя,той -отдавна е от материала,че даже и мозък ръси.

G.Kasabov
19 Feb, 2009 | 22:09

Tozi pat sam 100 % saglasen s vas..Kraino vreme e da se razven4ae MITAT za Boiko i Gerberite...Podobno na vas pisax v edin forum..Da ne se okage 4e tezi koito se glasjat da glasuvat za Borisov sa ot "lo6ijat material"Neznam koi ot taka nare4enite bratja Galevi e po -umen, no ako uslovno nare4em "bratja Galevi " Borisov i Zvetanov to parvijat ima da se u4i na mnogo ne6ta o6te...Vie gurnalistite go izgradi6te tozi imidg na Boiko..Va6 dalg e sega da go razven4aete...I dano do togava se nameri istinska alternmativa na sega6nata koalizija

наблюдател
19 Feb, 2009 | 17:11

Зайо, какво искаш да кажеш с тази словесна полюция?

vulgar
19 Feb, 2009 | 17:01

защото е неудобно някак да казват : крадец-крадец...за удобство се именуват "леви - десни". Десните ги избиха 1944 и по-натам...Днешните богаташи / с краден начален капитал/, само усъвършенстват крадливите си способности. За истински предприемачи у нас НЯМА място! Ако пък някой все пак успее...ще му свият печалбата. И ще му провалят бизнеса. Изобщо

Мислещ бамбук
19 Feb, 2009 | 15:29

А ти плачеш по КОМУНдарските времена - няма леви и десни, а само леви-десни, леви-десни, нали? Няма да ти стане работата, КОМУНдарино! Свърши вашата.

vulgar
19 Feb, 2009 | 13:08

винаги съм се чудил на тези "леви","десни"...идещи предполагам от британския парламент,т.е. от една чужда традиция,която си е имала основанията, своите ясни значения...Но у нас какво? Видяла жабата,че подковават коня и тя вирнала крака...Лошото е,че тази терминология,наред с цялата демагогия,постоянно бомбардира простодушния българин и той просто се укрива от политиката...вместо да се опита да повлияе поне малко. Очевидно БеБето реши да го играе чиляк от народа,подобно на охранявания от него правешки тарикат,но силно се съмнявам да има неговия успех.Не че ББ не може да бъде назначен за главен надзирател на простите българи - дори и ако намалее количеството на подкрепящия го матриал. Той НЕ МОЖЕ да бъде "десен"! Впрочем и "ляв"...като всичките ни познати мутри начело на държавата. У НАС НЯМА ПОЛИТИКА, а само НАЗНАЧЕНИЯ!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.