Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Палмовото масло - душманинът на българската държава
15 Февруари 2009
Най-вероятно някой е решил да отвлече вниманието на хората от далеч по-важни за властта проблеми

Когато прокурорите тръгнат по мандрите,  за да търсят скрито палмово масло, значи, че или сме си надвили вече на масрафа, или че някой ни прави на глупаци.

Не знам дали някой се е сетил да изброи колко души се изредиха само по телевизиите да издават присъди над престъпниците – фирмаджии – министри, професори, инспектори, научни работници, защитници на потребителите…

Аз ги броих до към 50 и след това им изгубих бройката. Обаче се сетих какво е общото между всички тях – всички те бяха на държавна заплата. Сега беше дошъл часът да докажат, че не я получават напразно.

И всички те единодушно стигнаха до истината.

Откриха причината защо сме най-бедни и най-корумпирани.

Причината вече е ясна – това е палмовото масло, което се слага в сиренето.

Не глобалното затопляне, не убийствените диоксини, не нитратите, не серния двуокис, а палмовото масло. На първо място.

На второ място виновни са трътките, които се слагат в кренвиршите.

Дойде часът на бдителните журналисти, които се хвърлиха на борба на живот и смърт с частниците – измамници.

Малко по-умните обаче се досетиха, че мащабът на акцията понамирисва вече на маньовър – както казваше другарят Тодор Живков.

Най-вероятно някой е решил да отвлече вниманието на хората от далеч по-важни за властта проблеми. И да докаже как управляващите се грижат за здравето на хората.

Само че най-елементарната реакция на производителите е да започнат да работят както трябва, което означава двойни цени.

Означава сиренето да наближи 10 –те  лева, а кашкавалът - 20-те.

А, сега – какво ще правим?

Няма нищо по-лесно от това да се спазват позабравените стандарти.

Вместо да се внасят от другия край на земното кълбо кожички, жили и палмово масло, ще си работим с родни продукти.

Само че заплатите и пенсиите ни не издържат на качествените храни.

И тогава започва взаимното надлъгване.

Впрочем това надлъгване не е от днес и вчера.

Още преди 20 -30 години започна търсенето на „пълнители” към кренвиршите, шоколадите и т.н. Никой не е потърсил производители от онези години, за да ни припомнят какво сме яли тогава.

Познавачи на хранителната индустрия пък на ухо разказват какви тайни крият ред други продукти – например евтините маргарини. Евтините захарни изделия. И т.н.

Най-добре е да се забрани всичко евтино.

Само че дали точно преди изборите пенсионерите няма да излязат на улиците?

И да започнат да скандират:

- Искаме си палмовото масло!


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

тя
19 Feb, 2009 | 14:49

СТАТИЯТА Е ПЪЛНА ТЪПНЯ.

Чалгев
17 Feb, 2009 | 13:22

Чукчо-писателския абсурд е написан от автора на статията и "откривател на душманина на българската държава.....дето не знае дори че Българска се пише с главно Б, когато се говори за Държавата !!!

А цитатът отдолу е от един многоезичен алтернативен информационен сайт, където пишещите ...... не печелят парите си с ....предателство и манипулиране на масите !!!

Мутрев
17 Feb, 2009 | 13:15

Ето ви и поредния чукчо-писателски абсурд ! Има един сайт ...бг.алтермедиа.инфо...(пиша го с кирилица....за да не се изтрие автоматично....


"Обществото само си е виновно, че е дало почва на абсурдите да обсебят толкова голяма сфера от животите на всички ни и като част от това “общество” сме виновни и ние. Данте е казал, че най-големият порок е да стоиш безучастен, когато можеш да помогнеш. Този порок е присъщ за всички ни. По-точно, този порок отваря портите за абсурди.

Ама да си поговорим за малко абсурди…

Абсурдно е, че телевизията, вестниците, интернет и всички останали глобални медии заливат хората с аморални и анормални предавания и анализи. Причината е, че хората от болшинството са сеирджии - кора които обичат да гледат страданието на другите или вулгарните предавания на шау-бандитите от масовите телевизии. Не случайно музика като чалгата намира почва у нас (това и следващите няколко изречения съм ги споменавал и преди), при нея изкуството е загубило смисъла си, ценителите на тази музика гледат сеир - последна дума на пластичната хирургия или дебели като плондери, грозни, изрусени, из сребрени цигани с неясна сексуална ориентация. Всички чалгари използват това качество на народа ни, само дето понятието чалгар се е разтеглило доста… чалгари вече не само музикални инвалиди, а и политици и ред .........."


vulgar
16 Feb, 2009 | 08:11

напоследък се говори за "анонимността"във форумите...За нас тя е задължителна! Казват,че се дължала на комплекси и тям подобни...Но ако ние,анонимните потърпевши,сме такива,то си има обяснение - защото сме РОБИ. Защо обаче господарите ни - 4ифутите са анонимни? Дори срого ЗАСЕКРЕТЕНИ КРЕТЕНИ...що се отнася до демагогската им същност - едно да говорят,друго да мислят,а трето да вършат. Е да, за да бъдат по-издигнати в очите на господаря си - сатаната...тарикат,по-тарикат,4ифут=мошеник. Та по темата...защо да не ни подхлъзнат и с палмово масло,подходящо е...BTV /бити вулгари/ - също е изключително подходящо средство да бъдем ИЗПЪРЗАЛВАНИ

Вегетарианец
15 Feb, 2009 | 19:04

Дори тази полемика да е някакъв маньовър тя е много полезна.Само че трябва да стане постоянна и да не се отнася само за сиренето и кремвиршите,а да обхване всички хранителни и медицински продукти.Защото химията е навлязла на 100% в хранителната промишленност и даже ябълките на пазара са обработени до степен да са по вредни от салама.От тук идват и всички болести от които ни "лекуват"с още по опасни хапчета и прахчета,не естествени за човешкия организъм.

Багратион Пети
15 Feb, 2009 | 15:31

Новините в националните медии са едни и същи. Дори и подредбата им е сходна. Това да ви говори нещо, г-н Тодоров! :) Печен журналист сте, знаете. Обяснете като как "свободните" журналисти пеят на един глас?


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.