Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ексклузивно предложение: Посетете най- корумпираната страна!
Евгений Тодоров - 2 Февруари 2009
Преди 12 год. студенти от цял свят идваха да видят на живо хиперинфлация
Евгений Тодоров
Евгений Тодоров

Джулиъс Роузънуолд, президентът на „Сиърс, Роубък енд къмпани", обичал да казва: „Ако ти поднесат лимон, направи си лимонада."

Тази житейска мъдрост е достигнала до нашите ширини благодарение на Дейл Карнеги.

Само че ние обикновено правим точно обратното. Опитваме се да скрием лимона и да го изядем тайно – за да не ни види никой киселите физиономии.

Ясно е, че още дълго време България ще бъде обявявана за най-корумпираната страна в Европа. Въпросът е дали да се мъчим с лимоните, които идват един след друг, или да помислим как да направим от тях лимонада.

Да направим пари от мръсния заговор срещу родината ни.

Точно преди 12 години, когато левът се беше сринал, хората бяха излезли на улицата и имахме чувството, че идва краят на света, на софийското летище било забелязано странно оживление. Студенти по икономика от цял свят идваха, за да видят на живо как изглежда хиперинфлацията. Само че никой тогава не се сети да направи от този интерес бизнес.

Дали сега не можем да организираме туристическа кампания: „ПОСЕТЕТЕ НАЙ-КОРУМПИРАНАТА СТРАНА!”?

Тази година туристическият сезон може да бъде провал – алармират специалисти от бранша. В условия на криза много хора ще спестят най-напред от разходите за ски ваканция и от почивката край морето.

Но кой би се отказал да види корупция на живо?

Да почнем да умуваме как би изглеждал един такъв маршрут.

Най-напред не трябва да се опитваме да смекчаваме изводите от европейските доклади, а още повече да ги заостряме – за да се възбужда интересът.

Туристите трябва да си носят задължително по-дребни банкноти – за да могат да участват лично в някоя по- дребна далавера.

Тези, които искат да запазят по-траен спомен от страната ни, е хубаво да си вземат и някой нотариален акт – за декар –два от пустинята Сахара или от снежните полета в Лапландия, за да могат да се включат в някоя заменка. Ако са по-щедри, като нищо ще се върнат като собственици на земя край морето или на гора в Рила.

Групите, които идват с коли и автобуси, още на границата ще могат да наблюдават ритуала „обмитяване на китайско карго”.

След това ще има задължителна проверка от КАТ, като в цената на услугата ще влиза и снимка от предаване на подкупа. Да си я носят туристите за спомен.

В програмата ще има и посещение на български съд. Добре е да се предложат на туристите няколко варианта на шоу. Примерно:

1. Стотно юбилейно отлагане на дело от 1994 година.

2. Наркотрафикант постига споразумение и получава присъда по-ниска от минималната.

3. Убиец е оправдан или получава условна присъда…

Може да има и ВИП –маршрут с посещение на Народното събрание и лекция: ”Как да си купим депутат?”

Вечерта ще има посещение на механа с фолклорна програма, където част от шоуто ще бъде наблюдение на среща на съседна маса „Разговор на министър или прокурор с оперативно интересно лице”.

Върхът на всичко обаче ще бъде посещение на Дупница, където туристите ще могат да се включат на живо в хепънинга „Долу ръцете от Братя Галеви”.

Предварително обаче ще трябва да се научат да скандират „Парите не миришат!”

При късмет шоуто ще бъде предавано по някоя телевизия и след допълнителна такса всеки ще може да получи по един запис от телевизионното си участие.

През лятото в програмата ще бъде включено и разглеждане  на морски комплекс. Специално подготвени гидове ще обясняват на кого са хотелите – на кой бандит, министър, брат, генерал, прокурор и т.н.

Като се има предвид колко милиона на година печели Чикаго от посещение на една нищо и никаква къща –музей, в която за малко е живял Ал Капоне, можем сами да пресметнем колко ще спечелим след като на разположение на туристите ще бъдат 111 хиляди квадратни километри, а на всеки километър ще може да им се случи нещо неповторимо и истинско.

Да се надяваме, че следващият лимон ще дойде тези дни.

Скъпи европейци, посетете нашата корумпирана родина!

Има защо!


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
08 Feb, 2009 | 06:53

...може да гледат и еврейска тв ...от България,чужденците. Там ще видят невиждани неща- как на цоциолога,изрекъл: "българи няма"...вместо да бъде прогонен,се дава още по - широк достъп до национален ефир...Представяте ли си в Израел някой българин да каже:"евреи няма"...

Съюз на вестоносците
05 Feb, 2009 | 18:47

Не бийте вестоносеца, той не е виновен, че вестта е истина.

Георги
05 Feb, 2009 | 09:20

Абсолютно съм съгласен с "кусурът"! Проблема си е в нас и в нашия си щраусов манталитет. Като ние се правим че не виждаме проблемите си, значи и другите не би следвало да и виждат...Таратанци!

кусурът
05 Feb, 2009 | 07:33

Статията е точна,но освен изброените ни постижения има още много пропуснати "успехи"в "авгиевите ни обори",не по-малко заслужаващи вниманието ни!Като се започне от създаването на немалкото абсурдни правни норми,обслужващи само определени лобита,начина на гласуването/с чужди карти/ им в парламента,преминавйки през абсурдната привидност на правозащитните ни институции,на икономиката,на изкуственото нагнетяване на етническо напрежение в обществото ни и стигнем до масовата престъпност на всички нива в общественото ни устройство.Кусурът ни е в самите нас-трябва да променим себе си,да изградим гражданско общество,способно да се защитава от преобладаващата посредственост,порнография и корупция в ежедневието ни.Имаме не малко популярни имена в публичното ни пространство - интелектуалци,за съжаление мълчащи!Според скромното ми мнение, не трябва да се правим на обидени,а всички заедно да почистим от боклуци общия ни дом,което никак няма да е лесно!

методи
04 Feb, 2009 | 18:42

само българин може така да оплюва собствената се страна

Чалгев
04 Feb, 2009 | 13:24

Българската "чалга-памет" знае приказката за крадеца дето викал "Дръжте крадеца"!!!


Знае даже че нихилиста дето само лае против "всичко Българско" - сравнявайки го с най-долните общочовешки недостатъци ..... е СЪЩО КАНДИДАТ ( и ползвател) на корупционните схеми!!!


Щото можеше да си получава хонорарите и за написването на конкретни положителни идеи за излизане от корупционните и българофобски капани на ДУХОВНАТА КРИЗА в Родината ни!!!


Да ви разказваме ли пак за национално-интелектуалния подем ( създаден и укрепван от интелектуалците ни) в периода от преди и след освобожденитето на Родината ни от Турско робство???

Mутрев
04 Feb, 2009 | 13:11

Иво, колкото и да се сърдиш, въпреки че има огромна корупция в България, има МНООГО страни по света с по-голяма корупция и продажност на политиците дори.

И което "на мен не ми харесва" е жалката злоба и национален нехилизъм на чукчо-писатели като пишещия!

Аз, преятелю, дори и в постингите си тук съм написал доста по-конкретни неща, отколкото "платените манипулатори в бг - медиите!

Както сам виждаш.... единственото което се осмеляват такива е.... да ме "банват" от форумите,да ми трият най-пиперливите постинги, или да ме попържат тъпо ....( както другаря от ГОРЕ)

Мене всеки може да си позволи да ме попържа (не само заради странния ми ник)

Но никой не може да попречи на ....българския "чукчо-читател" да прозре гадната нихилистична роля на националните ни нихилисти!!!

А който наистина ме е чел...разбрал е че НИКАК НЕ СЪМ ПРОКОМУНИСТИН!!!

Аз съм посто....САМОУВАЖАВАШ СЕ БЪЛГАРИН!!! (който ненавижда продажници и манипулатори от..."всичките политически боички)

GORE
04 Feb, 2009 | 06:28

MUTREV-TI SI EDNA *****!!! MAR6 V SIBIR PODLOGO KOMUNISTI4ESKA -ILI V ANADOLA-TAM DA LAPKA6 :)

Шаренов
03 Feb, 2009 | 13:54

Евгженя пенсионира се да черниш Родината. Ей, не ти ли омръзна. Хумора е оздравяващ, но твоя негативизъм си е чиста болест.

Ivo
03 Feb, 2009 | 12:37

Mutrev, statiata e to4na, ni6to, 4e na teb ne ti haresva. Ti napi6i ne6to po-dobro ako moje6.
Dano za intelekta ti ne govori nika ti.

mc2
03 Feb, 2009 | 09:51

Добро е! :)

Мсело Тала-тала
02 Feb, 2009 | 17:17

И първата среща да бъде с теб Генчо, като типичен предсавител на тази държава. Кандисваш ли???

tonywoolf
02 Feb, 2009 | 16:46

Проблемът, господин Тодоров, е че куцо кьораво и сакато чете статиите, само не и тия, дето трябва да ги четат. А и да ги четат, най-вероятно се подсмихват под мустак и продължават да си вършат магариите. Докато само си седим, пишем статии и си чешем езиците, простотиите в държавата ще продължават да се вършат, защото освен да драскаме, нищо друго не правим. Всички вие, които пишете статиите, както и повечето от тия, дето ги четат знаят какъв е начина за спиране на корупция и тормоз от страна на управляващите. С приказки НЯМА да стане. Айде, останете си...

Чукчев
02 Feb, 2009 | 14:19

Да! Но в десетилетията преди и след освобожденитето на България имаше ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ВЕЛИЧИЯ, които създадоха мита за "несломмия и позитивен български национален дух"

дори и изселените преди столетия български фамилии създаваха БЪЛГАРСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ - ТИТАНИ, които не забравяха откъде е "семката на рода им"

Днес обаче в сила е..... приказката за КУКУВИЧЕТО НАШЕСТВИЕ.... и кукувичките прогонват българските птичета, или просто ги изхвърлят от майчиното им гнездо!!!

..... а Българските орли са..... в "процес на изчезване", и не могат да защитават родните гнезда на птичетата в българската национална гора!!!

Мутрев
02 Feb, 2009 | 14:11

Ех, Женя.....Женя.....

Чукчописателствуването също е от...."Да направим пари от мръсния заговор срещу родината ни.", както казваш!

И явно си станал ....като в поговорката7 "Ти го плюеш, то си мисли че дъждец капе!"

Българофобен "народопсихолог"-негативист си ти!

И си трупаш...стотинки за закуската негативирайки всичко в България!

Иначе....в цял свЯт има КОРУПЦИЯ! И не е у нас най-гадната. (но налисе иска малко интелигентност и познаване на чужди езици....), ТИ НЕ ЗНАЕШ!!!


ЩЕ СЕ НАМЕРИ ЛИ "Прогледнал уж слепец-интелектуалец" да се сеги че на древногръцкото делфийско оброчище пише: "ЧОВЕК СЕ ПОЗНАВА СРАВНЯНАЙКИ СЕ"

Добре че не са станали както на запад редовни....убийствата на близките и децата от отчаяни родители и роднини!!! Кво ли щеше да е ЗАДОВОЛСТВОТО ТИ !!!


Както вече неведнъж съм писал и тук......В БЪЛГАРИЯ ИМА СТРАХОТНА ДУХОВНА КРИЗА НА ОБЕЗЛИЧАВАНЕ на личностите, която естествено води до корупция и продажничество в огромни размери!!!

И виновни за това са най вече..... ПИШЕЩИТЕ ПО МЕДИИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ-МИСЛОВНИ ПИГМЕИ !!!( дето даже не стоплят че ако има по света страни с по-нормално съществуване, то е защото там интелектуалците мислят ..... изхождайки от САМОУВАЖЕНИЕ, НАЦИОНАЛНА ГОРДОСТ ....И СТРАТЕГИИ)

Виж какво мислят и пишат Гръцките, Френските, еврейските твои колеги!!! Или си спомни възхищението и страхопочитанието на Европеййските медии към несломимия БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ДУХ по време на Съединението, на Първата световна война!!!





  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.