Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Първо да изчистим града от далаверите, после да го почистим
Евгений Тодоров - 24 Януари 2009
В уж невинната игра за все по-чист Пловдив се намесват все повече фигури, които нямат нищо общо с града
Eвгений Тодоров
Eвгений Тодоров

Продължават обясненията за гласуваните в четвъртък размери на местни данъци и такси.

Снощи /б.р.- Пловдивска телевизия "Тракия"/ излъчихме интервю с главната финансистка на Общината Наталия Делчева, днес в „Марица" под една статия със специфичен шрифт стои подписът на самия кмет. Заглавието е „Стига спекулации. Данъците в Пловдив са най-ниски".

Когато се обсъждат вземания от населението е напълно нормално всяка опозиция да ползва в една или друга степен инструментите на популизма. Предполагам, че оттук идва гневът на пловдивския кмет.

Само че когато се говори за размера на такса смет специално, се намесва още един фактор - съмненията дали тя ще се разходва целесъобразно.

Казано по-ясно - колко от постъпленията ще се откраднат.

Тези съмнения не идват от въздуха.

В днешния брой на вестник „Марица" Петър Станчев - бивш съсобственик на „Еко глобал" повтаря твърденията си, че от парите за почистване на Пловдив се е крало. Всъщност откраднати са пари на пловдивчани. А за събирането на тези пари на едни предишни сесии на предишния Общински съвет са повтаряни едно към едно същите аргументи - че с повече пари Пловдив ще стане по-чист, че в другите градове промилите са по-големи и т.н.

Естествено, Славчо Атанасов няма нищо общо с тогавашните зулуми, но е нормално за хората да се получава нещо като приказката за лъжливото овчарче.

В днешната „Марица" Петър Станчев споменава и конкретната сума, която е потънала в джоба на бившия кмет Иван Чомаков - ДВА И ПОЛОВИНА МИЛИОНА ЛЕВА.

Оттук нататък има само един път - прокуратура и съд. И който лъже или краде - в затвора.

Само че такива неща в Пловдив не стават. Тук реакциите са от типа на „мани го тоя".

А реалностите стават все по-смущаващи.

В уж невинната игра за все по-чист Пловдив се намесват все повече фигури, които нямат нищо общо с града.

Те просто искат да вземат нашите пари, парите на пловдивчани.

За тях два и половина милиона не са много пари, те ще искат повече.

В играта вече влезе най-богатият българин Васил Божков, който се кани да си вземе към 50 милиона неустойки.

Петър Станчев споменава мимоходом още едно име - на Чавдар Чернев - бивш шеф на столичното РДВР, съдружник в една фирма с Бойко Борисов и не на последно място основна фигура в столичния кръг „Монтерей"".

Ето какво написа „Труд" през миналата седмица: „Според запознати със сбирките "Монтерей" наистина е отворена структура, а да се присъства на събиранията е и въпрос на мода. Но кръгът има и своето ядро - вдъхновител е Виктор Вълков, осигуряването на политическите връзки е роля на ген. Гоцев, двигател на бизнеспроектите е бившият МВР шеф Чавдар Чернев. Истинско приятелство свързва две от лицата в кръга - Вълков - Петър Станчев и Чернев. Първата им обща фирма е "Чавил". Малцина помнят, че двамата преживяват и автомобилна катастрофа в началото на 90-те. Именно около Вълков и Чернев се оформят първите сбирки, на които се канели близки, приятели, колеги. Датирали още от средата на 80-те и се провеждали в "Шератон." ... Преди да оглави Софийско градско управление на МВР, Чавдар Чернев е бил шеф на Второ РПУ. Баща му бил началник-отдел във ВКР, авторитет в контраразузнаването. Брат му е Тихомир Чернев, който напуска работата си в митниците, за да започне частен бизнес. Чавдар Чернев избягва всякаква публичност..."

Така че борбата за пловдивския боклук става твърде сериозна. В същото време пловдивските общински съветници се замерят с промили. И никой не посмя да спомене поне едно от имената зад кулисите.

Може да се вярва на Славчо Атанасов, че иска да превърне Пловдив в един по-чист град. Кметът сигурно се опитва да излезе чист и от мръсната игра с боклука. Но е много трудно да искаш доверие, да искаш пловдивчани да ти вярват, а да не смееш да кажеш цялата истина за това, което си заварил и за това, което може да се случи.

Няма по-силен начин на управление от казването на цялата истина. И от търсене на помощта на тези, които са те избрали.

Така че нека да не си играем на промили, а да се опитаме да изчистим наистина града.

Пловдивска телевизия "Тракия"


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
27 Jan, 2009 | 07:30

и още...бат Кало да напише "История еврейско-българская"- като жив участник и създател на новата ни светла,комунисти4еска действителност,в която водещата роля на Кало и подобни е НЕОСПОРИМА...Илюстрациите да графиса Асса и някой друг гений от ерата на глобализма...може и българин,но поне масон...най-малкото масон...Щото евреите,макар и доста,все пак не стигат. Така ще ни ОЧИСТЯТ окончателно...от историческа гледна точка...Като кенефа на 4ешкия 4ифут Давид 4ерни,на когото е платил някой друг негов братовчед...майкъл 4орни вероятно...по поръка на синедриона

vulgar
27 Jan, 2009 | 06:35

бат Кало може да прави компания на Соломон...като шаман-дура

vulgar
27 Jan, 2009 | 05:25

...допълвайки Мъртво море /това естествено сметище-глобално/ ще го изравним с равнището на световния океан,което е опасно от екологична гледна точка...то бездруго и сега заразява света с отровата си,но соломонови шамандури са полезни - да предупреждават с ококорен поглед невинните мореплаватели

vulgar
26 Jan, 2009 | 21:49

боклуците - в Мъртво море... да го допълнят! Соломон пасе ще лобира - пръв ще цопне в него като 4ервен комисар на мървешкия спектакъл...ГЛОБОЛИЗЪМЪ...Напред,другарьоПасе! С тиквата напред - за шамандура,путепоказател...на всички твои последователи

Приятно изненадан
25 Jan, 2009 | 17:01

Колко добре е, когато Генчо си пише само за пловдивските недоборки, а не се упражнява в анализиране на глобалната проблематика

Мсело Тала-тала
24 Jan, 2009 | 18:25

Bravos, Gentsho, bravisimo!!!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.