Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
За една детска революция
Евгений Тодоров - 17 Януари 2009
Дали само децата не са все още извън големия корупционен спектакъл, в който всички ние участваме
Евгений Тодоров
Евгений Тодоров

През последните дни няколко телевизии с една или друга цел експонираха детското участие на протестите пред Народното събрание.

Едни го правят в търсене на екзотиката, други – уж загрижени за душевното здраве на подрастващото поколение, трети – за да дискредитират идеята, тъй като не са част от нея.

Сред цялата пъстра картина се откроиха няколко детски лица, които говореха доста смислено. Даже заподозрях, че техните думи са функция на по-зрели размисли, чути по телевизията или от родителите.

В първия момент нещо в мен възнегодува – дали не се злоупотребява с децата?

След малко обаче показаха други едри планове на по-зрели протестиращи  – и на този фон детските лица изпъкнаха още повече.

Дали пък не започваше „детска революция” у нас?

И дали това не е последната ни надежда?

Преди да дефинираме явлението трябва да си признаем нещо.

България е корумпирана до мозъка на костите. Който и да ни управлява утре, всичко ще продължи да си върви по старому. Ясно е на всички – изпитахме го вече.

Всеобщата тарикатщина и липсата на елементарен морал и идеализъм обричат всеки опит за промяна.

Нелицеприятните оценки за България се отнасят не само за правителството.

Кенефният символ на изложбата в Брюксел, който отново ни възмути до дъното на душите ни, очерта още едно наше качество – примитивната ни обидчивост към мнението на другите – артистично или не.

Само ние можем да създаваме своите митове и никой друг не може да добавя нови…

Та в това прогнило общество дали само децата не са все още извън големия корупционен спектакъл, в който всички ние участваме – па макар и в различни роли?

Най-честните са само послушна публика.

Още малко и децата ще влязат в залата и ще започнат да аплодират пиесата, в която се показва как  всичко безсрамно се купува и продава.

Да се надяваме, че още не са стигнали до сградата на Народния театър.

Трябва да ги насочим в друга посока.

Така че – ДЕЦАТА ПОД СТРОЙ НА ПЛОЩАДА ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!

Не да се бият с полицаите, а да гледат.

Да разберат отсега, че има два свята. Те са вече част от единия, а другият се крие зад стените на едно уж „народно” събрание.

Да разберат, че и хората на площадите имат право на глас.

И да запомнят това.

Защото  - както вървят нещата, не се знае дали утре няма да живеят в една България, чиито граждани няма да смеят да си отворят устата.

Защото не смеят или защото просто няма да има какво да кажат


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Чалгев
20 Jan, 2009 | 23:14

Дали пък не започваше „детска революция” у нас?

И дали това не е последната ни надежда?

...........ДА...... трябва да си признаем нещо.

България е корумпирана до мозъка на костите. Който и да ни управлява утре, всичко ще продължи да си върви по старому. Ясно е на всички – изпитахме го вече....(ИЗПИТАХМЕ СЪЩО И ПРОДАЖНАТА МАНИПУЛАТИВНОСТ НА ТАКИВА КАТО АВТОРА)

Всеобщата тарикатщина и липсата на елементарен морал и идеализъм обричат всеки опит за промяна.....( НЕ И КОГАТО ДЕЦАТА СЕ ЗАМИСЛЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ)

Нелицеприятните оценки за България се отнасят не само за правителството.....А И ЗА ЧУКЧО-ПИСАТЕЛИТЕ-МАНИПУЛАТОРИ.....

Кенефният символ на изложбата в Брюксел, който отново ни възмути до дъното на душите ни, очерта още едно наше качество – примитивната ни обидчивост към мнението на другите – артистично или не.( интересно какво ще каже Гусин автора на това писание за .....презрението на тия, за които УЖ ПИШЕ???)

Само ние можем да създаваме своите митове и никой друг не може да добавя нови…...(особено неграмотници като тебе, аффторе)

Та в това прогнило общество дали само децата не са все още извън големия корупционен спектакъл, в който всички ние участваме – па макар и в различни роли?

Най-честните са само послушна публика. (СИГУРЕН ЛИ СИ ЧЕ ВСЕ АЩ У ТАВЯ???)

Още малко и децата ще влязат в залата и ще започнат да аплодират пиесата, в която се показва как всичко безсрамно се купува и продава.

Да се надяваме, че още не са стигнали до сградата на Народния театър.

ЩЕ СТИГНАТ И ДО ТАМ,господиндругарю...... И МАЙ ПЪРВО ЩЕ МИНАТ ПРЕЗ РЗАКЦИИТЕ НА ПРОДАЖНИТЕ НИ МЕДИИ.............

Бог да даде сила на децата .... и на....търпящите им родители!!!

НЕ...Трябва да ги насочвме в друга посока.

....Те вече разбират , че има два свята. Те са вече част от единия, а другият се крие зад стените на едно уж „народно” събрание.

ТЕ ВЕЧЕ РАЗБИРАТ, че и хората на площадите имат право на глас.

И СА ЗАПОМНИЛИ това.

Защото - както вървят нещата, не се знае дали утре няма да живеят в една България, чиито граждани няма да смеят да си отворят устата.

Защото не смеят или защото просто няма да има какво да кажат.

ТОВА ВРЕМЕ ВЕЧЕ Е ЗАПОЧНАЛО!!!..... и тежко на корумпираните БЪЛГАРОФОБИ, и продажниците-манипулатори!!!



vulgar
18 Jan, 2009 | 03:10

децата,децата...Във Финландия на малкия Бахти Путилайнен осигуряват ежедневен служебен транспорт по суша за да хване кораб до по-големия остров,където се намира училището с 5деца и 8 учители,а у нас закриват села и училища със стотици жители-не било ефективно. То,гладното цигле, от местното даскало хартисва,камо ли всеки ден в друго село да ходи да учи...особено ако не се осигурява безплатна закуска...Затуй Бахти ще си обича държавата,а Манго ще вика: бахти държавата

Георги
17 Jan, 2009 | 19:51

Подкрепям напълно. Тарикатщина и липса на каквато и да било мисъл за собственото ни бъдеще, да не говорим за бъдещето на децата ни. "Да живее телевизията и домашната ракия!"- това ни е девиза.

Mselo Tala-tala
17 Jan, 2009 | 17:03

"тарикатщина и липсата на елементарен морал " - Геньчо, за себе си ли гавориш???


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.