Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Кукловоди на самите себе си
Николай Заяков - 20 Декември 2008
Направо не е за вярване. Наистина живеем в държава на неограничените възможности.
Николай Заяков
Николай Заяков

Живеем в паралелен свят, който само имитира истинския. Изродите, които до вчера се отнасяха с нас като с кукли, днес отново лъснали конците и дърпат. Цвятко Цветков, представен като член на Националния съвет на БСП, надълго и нашироко чертае перспективите пред десницата, пред протестите и протестиращите, пред управляващите и управляваните, и кой, мислите е първата му мишена?

 Познахте от първи път: г-н Иван Костов и четливо изписаната партия Демократи за силна България.

Те сънували и бленували, нищо ново не били научили, а аналогията с 1997 г. се въртяла в главите им, понеже самите те били хора от Оная година.

 Двадесет години след падането на тираничния живковски режим, след – между многото комунистически – две демократични правителства, след отварянето на досиетата, след влизането ни в НАТО и в Европейсксия съюз, някакъв индивид, познат само като служител на Държавна сигурност, един от онези, ненаказани все още изроди, известни като вербовчици, минали и минаващи метър покрай по-малко или повече известните имена на вербуваните от тях, седнал да ни учи на ум и разум и с продължаващо скудоумие да чертае съдбините ни.

От първи път ще познаете, че този човек, комуто точно в онази сакрална 97-ма година група граждани отнеха възможността да експериментира и онанира върху призванието си на вербовчик, този човек не търка наровете и не пише мемоари в килия, ами си е съвсем свободен и избираем, и на всичкото отгоре се изхожда винаги на заметеното.

Този човек си избира мишените по незабравимия тертип на ченгетата, той обича да стреля само по живи мишени и само по такива, които раздвижват всичко около себе си.

Този човек, както и преди 11 години, непоправимо греши. Оставен без куклите си, той все пак си е намерил кукла. Кукловоди самия себе си. Споделя паралелния си свят, желае да направи всички ни негови жители. Той сам си е първа и последна инстанция, сам си е значение и беззначение, сам си е вербовчик и вербуван, а в това си качество е раздвоил и каузата си.

Странно е, че претендиращата за променена негова партия използва стари паяци за плетене на новите си паяжини. Или партията му иска, но не може да се освободи от него, или, след като вече го е сдобила в новия си НС, го праща там, където ще събере най-много омрази. Не вярвам това да е начинът Цвятко Цветков да бъде изпратен в нищото. Той практически си е там, обаче се изхитрява да се самореанимира и да се представя като условие, без което не може. А може би вината е на онези, които му дават трибуна.

Нищо чудно, когато и техните имена излязат в някой списък, да излезе, че именно той ги е вербувал. То, какъвто вербовчикът, такива и вербуваните.


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
30 Dec, 2008 | 05:48

златистия,имаш нужда от промиване

vulgar
29 Dec, 2008 | 15:33

мутрев,уважавам те за страха ти...приличаш на мен. само дето от различни работи ни е стах...

vulgar
29 Dec, 2008 | 15:22

слатистия, не може ли просто да предпочетем кого да харесваме...У-мраза. Добре,но защо да не предпочета заяк пред цвете

Златистия
29 Dec, 2008 | 12:26

Авторът на тази статия не е зле да отиде на психиатър и да се прегледа.Аман от промити мозъци.Такъв анализатор е по добре да се гръмне, а не да ни занимава с поръчковите си статии.Аман от толкоз злоба злъч,завист и умраза.Нека този пишман анализатор да напише нещо градивно и полезно за обществото,а не само да цели да ни конфронтира и противопостави на някакви си сини и червени.Това време вече мина и не трябва така елементарно да се пише по форумите.Никой вече не вярва на подобни простотии.До кога все ще се делим и цепим?На следващите избори нарочно ще гласувам за някоя нова партийка ей така от инат за да се махнат тия стари корумпирани муцуни и болни мозъци ,които ги обслужват чрез подобни статии,анализи и т.н.

Мутрев
26 Dec, 2008 | 14:16

......Двадесет години след падането на тираничния живковски режим, след – между многото комунистически – две демократични правителства, след отварянето на досиетата, след влизането ни в НАТО и в Европейсксия съюз, някакВИ индивидИ, познати НЕ само като служители на Държавна сигурност, еднИ от онези, ненаказани все още изроди, известни като вербовчици..... (или вербувани)......, минали и минаващи метър покрай по-малко или повече известните имена на вербуваните от тях, седналИ да ни учи на ум и разум и с продължаващо скудоумие да чертае съдбините ни. .........

Пък и що не, след като Зайко-душните Чукчо-писатели, вместо да мобилзират медиите и общественото мнение към търсене на реална отговорност..... се правят на мърморещи "Давачи на акъл"..... но тъй.... неконкретно..... неадресирано.... и с липса на спомен за отдавна изписвани подобни ...."коментари"

Но пък и те си знаят, както Мирон Иванов беше казал, че.....ПОРАДИ ЛИПСА НА ОТГОВОРИ.....ВЪПРОСИТЕ ГИ ЗАКРИВАТ !!!

А липсата на лично достойнство и реално търсене на отговорност просто позволяват НА ЧУКЧО-ПИСАТЕЛИТЕ..... да ... подновяват (с получаване на хонорари, де...) ЗАКРИВАНИТЕ ВЕЧЕ МНОГОКРАТНО ВЪПРОСИ !!!

vulgar
25 Dec, 2008 | 19:48

то си е за страх работа,Заяков... тоз цветко / както го гледаш/както е цветенце,тъй главата на човека отрязва...като онези цветвнца с челюсти,дето чакат мушичките да му кацнат на гюме....тоз глиган го отстревам одма,без предупреждение,като доган,като други бисери...вкл. 4акълчето 4алгиево дето сесере 4егеваварата.комунисти4еска измет

чАЛГЕВ
23 Dec, 2008 | 13:01

Каквато статията.... такива и коментарите!

................По добре коментари под подобни статии отколкото..... каменна лавина по плиткоумни ЧУКЧИ-ПИСАТЕЛИ, нали ???

(доно не почнат хората масожож да сочат .....пишещите простотии манипулатори като основното зло в държавата!!!


Щото основния показател за това дали хората са доволни или не от нещо е..... доколко си даат сметкяа КАКВО ИМ СЛУЧВАТ.... и кой им крие истината!!!

Каквато статията, ...
23 Dec, 2008 | 10:27

... такива и коментарите!


poklonik
22 Dec, 2008 | 09:47

на дедо Максим,първата,догаряща лоена свещ на православния,правоверен духовен профсъюз на имитаторската литература - салют,огън-бий / и бат Св. русев да го изрисува като св. вода-ненапита...както Той си знае/...с маслени,лоени бои...на стената на някой комунален кенев...Живота е кратък,искусвото на светлю-ве4но. СЕСЕСЕРЕ! ВЕНСЕРЕМОС!СЛАВА НА 4ехословашката левашка партитура. Максим Горкия. Ходене по голяма нужда...защото Тя не ни е чужда...като нобеловите награди за литеракура

Кой N
22 Dec, 2008 | 08:46

не питай кой кой е - не е Благой...българи НЯМА !

vulgar
22 Dec, 2008 | 08:39

...и се оглеждайте да не го настъпите,ей !

vulgar
22 Dec, 2008 | 08:34

какъв е Цветко ще ви кажа - 4УДО...цветенце между паважа!

Маша Капустина
22 Dec, 2008 | 08:28

добре,че родословието ни се зачита по женска линия,за което Мерси много, Диньо Динев! Но детето ще се казва Миша Капустин...на законния му баща,който е в затвора

Moisej Kajsiew
22 Dec, 2008 | 08:08

само гледайте колко пъти ще се спомене името Господне...на уж Неговото рождество...за любителите на статистиката. Дисидент Захаров ще ви обърне внимание на подсладения празник,Йосив Давидов ще продължи да се мята из чуждите посолства,Соломон Пасиев ще иде с трабанта на Соломоновите о-ви,завещани от баща му,Левиевите ще посрещнат изгрева на новата вера,т.е. - ерата на глобализма,където са призвани да управляват финансовите потоци...криза,криза. Маймуните празнуват на празна ясла,но и с трици ще бъдат изловени...Бесени ПРАЗници!

Зелен Чуков
22 Dec, 2008 | 07:03

Мухата Це-Це отдавна бръмчи по 4ифутските ни телевизии...явно иде буря и цц-то е нервно. Подгонила го е службата при господаря Моше,който всеки момент може да го размаже с някой вестник...или битиви

vulgar
21 Dec, 2008 | 14:08

Абе къф е тоя Цвятко,неразцъфтял,че всеки ден умува за туй-онуй по телевизията! Малко му остава да се пръсне от горещи напъни вътрешни...Лично бих му помогнал с едно каменно цвете по главата...по големичко - белким изспусне претенциите

vulgar
21 Dec, 2008 | 13:57

Hello,friends! По дяволите,оттървани краища!..казано на български. Адът е тук. Бъдете пълни с грижа! Унимауайте! Кво беше: който строи без здрава основа - иде пороя и Емен Ептен няма да му спаси къщата...Дошло е време за Нови ковчези...Гответе се!!!

Чалгев
20 Dec, 2008 | 21:32

Афторът на този чукчо-анализ пък още не е станал "кукловод на себе си"

Продължава да джавка като бито псе, и дори не вижда как колегите му из Европата не джавкат....... ами правят анкети.... разследвания.....
Снощи например глдах как са се вторачили в националните уж френски банки на които им пуснафа милиарди от бюджета!

Оказва се че всички са си стъпили в Каймански острови и кви ли не фискални скривалища.....

И сега журналисти и медии вдигат шум да се забранят помощи за такива.... както и за ЗАБРАНА НА ОФШОРНИ ФИРМИ И ОПЕРАЦИИ ОТ ТОЗИ ТИП !!!

А във вашия сайт не спират платените "анализи" ..... колко било добре ДА СЕ ВЗЕМАТ И ДНЕС ЗАЕМИ ОТ БАНКИТЕ В Бг !!!

Жалки ибрици и плачковци! Дано не се събуди Българина...... че такива ибрикчии като аФтжра на тази смешка.... ще го отнесат най-яко !

(някой сега ми казва.... ми кво са направили медиите, че да бъде вкарана поне една мутра в затвора???)

(зруг ми казва пък..... да не са наште и като Гърците, че някой да му пука???)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.