Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 Коментари    Дискусия   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Официално разследват "Ботев" и "Беласица"
29 Септември 2008
Мачът бе свален от световните заложни къщи по сигнал на Европейската асоциация за спортна сигурност
Ралица Господинова
Ралица Господинова

Започна официално разследване на срещата Ботев-Беласица след като Европейската асоциация за спортна сигурност сезира световните заложни къщи, че мачът е нагласен и те го свалиха от тиражите си. Букмейкърите ще трябва да предадат в Интерпол сметките, от които са направени най-мащабните залози на мача.

С две думи: предисторията.

През изминалата седмицата в световните букмейкърски къщи се слагат много пари на мача Ботев-Беласица при резултат 3:0 на полувремето, 5:0 краен. Логично , когато започнат едни и същи залози да се повтарят и да се играе с огромни суми ,мачът се блокира. Това става в петък вечер.

 Коефициентът при различните букмейкъри е различен в зависимост от деня, когато е игран мача- варира между 30 и 50. Т.е. на 1 лев се печелят 30 и 50. Залаганията са по интернет. Най-големият български букмейкър е определил победата на Ботев на 1.45 в петък сутринта, през деня пада на 1.05, а вечерта също е блокирана. Тук обаче няма далавера, защото липсват залози на полувреме, точен резултат, пък и той е в комбинация с още 2. Малко са хората играли мача, съответно и да са спечелили големи суми. В големите заложни къщи, където са високите коефициенти, пък  е блокирано изплащането на печалбите.

 За случващото се има просто обяснение. Два отбора се разбират за точен резултат, няколко човека знаят и се залагат мащабни суми с хиляди т.е уговорен мач. От ръководството на "Ботев" отрекоха всякакви машинации. Но е факт, че 30 минути преди началото на срещата имаше призив към двата отбора да не завършват 3:0,5:0.

Гостите играха слабо- точно като за 5:0. "Ботев" натискаше, докато не отбеляза точно толкова попадения. Европейската комисия е алармирала БФС още в края на седмицата. Оттам бавят отговор с обяснението, че в събота и неделя никой не работи. Всичко сочи ,че “Има нещо гнило в Дания”, но сега трябва да се намерят факти и на хартия. Ако бъде доказана уговорката, двата тима ще бъдат извадени от групата.

Коментар на Ралица Господинова, Пловдивска телевизия "Тракия"


последни в Коментари:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
30 Sep, 2008 | 12:36

ТРЯБВА да разследват Ботев...И Беласица ТРЯБВА...от историческа,етимологическа,българска причина - ТРЯБВА! Но от едно магаре,дето му викат /кой знае защо/ Марко,да изискваш святост или юначество...Всъщност виждам,че тези имена са поставени в кавички...няма смисъл,госпожо,от напразни опити да вменим на магарето човешки облик. Станало е обратното,а там правосъдието е осъществено.

анонимен
29 Sep, 2008 | 20:49

така им се пада на кривите тъпанари. Като уреждат мачове поне да го правят като хората, а те и това не могат. Тъпои жълтури


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.