Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дядо на 114 години отсече: Спирам цигарите!
30 Май 2018
Фреди Блом признава, че отдавна е приключил с пристрастието си към алкохола, но едва сега се е замислил да откаже тютюна

Фреди Блом
Жителят на Кейптаун, Южна Африка, Фреди Блом (Fredie Blom) разказа за желанието си да спре да пуши пред Би Би Си (BBC News). Мъжът е взел това решение на 114 години. Той признава, че отдавна е приключил с пристрастието си към алкохола, но едва сега се е замислил да откаже тютюна. Целия си живот той е посветил на ферма и на работа в строителството. Блом не си купува цигари, а си ги прави сам от собствен тютюн. Той признава, че влечението му към пушенето е твърде силно, за да се откаже от навика изведнъж.

"Обвинявам дявола, защото само той може да бъде толкова силен", шегува се дълголетникът. В същото време той признава, че няма някаква специална тайна за достигане на пределна възраст и е убеден, че все още е жив заради волята на висшите сили.

Блом, въпреки преклонната си възраст, изглежда здрав и способен да се придвижва самостоятелно. Самият той се оплаква, че не може да се движи вече толкова бързо, както в миналите години и чува слабо.

Наричат го най-възрастния жител на Южна Африка. Едно от най-големите издания в страната - местният "Таймс" (The Times) твърди, че Блом може да претендира за световен рекорд като дълголетник. Тази година през април почина японката Наби Тадзима, която официално бе най-възрастният жител на планетата. Тя почина на 117, а сега такава е 116-годишната Тия Мияко, също японка. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Гошо
02 Jun, 2018 | 09:49

Жив и здрав да си!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.