Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Правят ли ни щастливи парите?
30 Декември 2017
За хората с високи доходи главният източник на щастие се явява гордостта и удовлетворението от самия себе си
За хората с високи доходи главният източник на щастие се явява гордостта и удовлетворението от самия себе си, а не парите, констатираха американски психолози. Онези, които печелят по-малко, изпитват най-голямо удоволствие от възможността да общуват с други хора.

Учени от Калифорнийския университет проведоха проучване, в което участваха 1519 души. Освен информация за доходите им, специалистите поискали да узнаят от доброволците колко силно изпитват емоции, които обикновено се свързват с щастието - любов, радост, състрадание, гордост, ентусиазъм, благоговение, удовлетворение и т.н.

Участниците в изследването трябвало да оценят съгласни ли са с твърдения от рода на "Грижата за другите поражда в мен топли чувства". Оказало се, че за хората с високи доходи главният източник на положителни емоции се явявало удовлетворението от самия себе си. Най-високо те оценявали твърдението: "Получавам удоволствие, когато хората ме уважават". За по-бедните най-важни били любовта и състраданието.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.