Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Изпращаме послания до извънземните с ръководство за разшифроване
27 Декември 2016
Според METI извънземният разум очаква от нас ясен сигнал, че желаем да общуваме
Вместо да очакваме на Земята сигнали от звездни цивилизации, през 2018 година процесът ще бъде обърнат - ние ще сме тези, които ще отправяме своите послания към извънземния разум, пише в. "Дейли мейл".

Организацията с нестопанска цел METI /Messaging Extraterrestrial Inteliigence" със седалище в Сан Франциско ще се опита да се свърже със "зелените човечета", докато те са си още у дома, изтъкна ръководителят на METI Дъглас Вакош. Сега специалистите умуват над това кой е най-добрият начин да бъдат приветствани извънземните, получили нашия зов за контакт. За целта е нужно да бъдат изпращани по-комплексни сигнали в космоса. Според Вакош извънземният разум очаква от нас ясен сигнал, че желаем да общуваме.

МETI възнамерява да осъществи своето първо радиопредаване в края на 2018 година. Посланието ще съдържа базисни математически и научни понятия. В сигнала ще се включи и ръководство с инструкции, така че извънземните по-лесно да дешифрират нашите послания.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.