Факти, Анализи, Коментари
   10 Май 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Русия арестуваха ... робот
24 Септември 2016
Роботът "рецидивист" се нарича Промобот и е дело на едноименна руска компания
Руската полиция арестува робот по време на демонстрация на поддръжници на руския кандидат-депутат Валери Калачев в Москва. Роботът рецидивист се нарича Промобот и е дело на едноименна руска компания, съобщава научното издание „Сайънс алърт“. Според говорител на компанията, преди да бъде арестуван роботът е „събирал мнения на гласоподаватели по множество теми за по-нататъшно обработване и анализ от екипа на кандидата“. В интервю за изданието Inverse представителят посочи още, че полицията дори се е опитала да сложи белезници на машината, която е специално проектирана за комуникация с хора. 

Според свидетели престъпникът не е оказал никаква съпротива при задържането си. От компанията „Промобот“ съобщиха, че най-вероятно участник в демонстрацията е повикал силите на реда, тъй като е сметнал, че дейността на робота е „непозволена“. Самият Калачев е заявил пред медии, че за неговата кампания са работили няколко робота, които са събирали мнения и желания на избиратели. 

Това обаче не е първото провинение на Промобот. По-рано през годината той стана известен с двата си опита за бягство от лабораторията си за съхранение. При първия един от служителите на мястото му за съхранение не е затворил добре вратата, при което машината е успяла да излезе на улицата и да извърви близо 40 метра преди да остане без батерии и да предизвика задръстване. /БГНЕС


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.