Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Искрящ град от лед създадоха в Китай
5 Януари 2016
В град Харбин се откри 32-ият Международен фестивал на снега и леда

Искрящ град от лед беше построен в град Харбин, административен център на североизточната китайска провинция Хейлунцзян, където днес се открива 32-ият  Международен фестивал на снега и леда, съобщава БНР. Централната атракция е средновековен град с леден замък, кули, улици, осветени нощем с цветни прожектори. Централната кула е 15-етажна и е с рекордна височина.

Използваните блокове лед се взимат от близката река Сонгуа. За някои от скуптурите водата се дейонизира и така те стават прозрачни.

Китайски и холандски дизайнери са градили зимната приказка с помощта на повече от 10 000 работници над три месеца, пише агенция Синхуа.

Фестивалът в Харбин е много популярен и всяка година привлича милион посетители. В програмата му освен конкурс за ледени скулптури има концерти и други изпълнения.

Харбин е един от най-студените китайски градове. Средната температура през зимата там е минус 16,8 градуса Целзий. Случва се тя да падне до минус 35 градуса Целзий.

Международен фестивал на снега и леда ще продължи да 26 февруари.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.