Факти, Анализи, Коментари
   24 Март 2023
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
906 000 българи в трудоспособна възраст са напуснали страната трайно
13 Юли 2017
Стряскащата статистика оповести президентът на КНСБ Пламен Димитров
През последните 17 години 906 000 българи в трудоспособна възраст са напуснали страната трайно. Положението става катастрофално. Стряскащата статистика оповести президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от „24 часа", по време на пресконференция в Русе.

По думите му катастрофата може да бъде овладяна само със спешни мерки за увеличение на доходите.
Димитров заяви, че КНСБ иска въвеждането на специализирана отделна минимална заплата за висшисти, които работят по специалността си, като тя да бъде в размер на 700 лева.

"Трябва да е ясно, че образованието струва пари и то трябва да се цени", заяви президентът на КНСБ.

Той даде пример и с Румъния. През първото тримесечие на тази година средната заплата там е била 703 евро, а у нас - 514 евро. По думите му в производството на текстил и изделия от текстил в България средното възнаграждение е 380 евро, а в Румъния е 557 евро. В сферата на образованието средната заплата е 471 евро у нас, а 714 евро е от другата страна на река Дунав. Подобна е ситуацията и в здравеопазването - в България средното възнаграждение е 522 евро, а 822 евро е в Румъния.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2023 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.