Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Момичета от Сандански превърнаха рухнала стена в национален флаг
27 Август 2016
Идеята да превърнат стената от бариера в свобода се родила в главата на Юлияна Попдимитрова
Пет млади момичета превърнаха една рухнала стена в стометров национален флаг, в центъра на който са портретите на Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски и Райна Княгиня, а между тях светлее стихчето на Иван Вазов "Аз съм българче“, съобщава БНР. Този урок по родолюбие изписаха Лидия Чанева, Елена Лазарова, Мария Влахова, Юлиана Попдимитрова и Лиляна Дерибанова. 

Идеята да превърнат стената от  бариера в свобода се родила в главата на Юлияна Попдимитрова, но тя била нейна само за миг, докато не станала кауза на петте момичета. Започват да правят план как да я осъществят. Организирането и провеждането на благотворителни събития се оказала най-леката трудност, разказва Юлияна:

Първата благотворителна инициатива, която направихме, за да започнем да събираме средства беше кино вечер, по случай 3 март, националния ни празник и оттогава започнаха редица наши инициативи. Една от тях беше "Прегърни ме за един лев“, която също беше много добре приета от хората и туристите в града. Направихме и един концерт в Летния театър. Много звезди дойдоха да ни подкрепят безвъзмездно.

Момичетата успели да приобщят към каузата и петдесет представители на бизнеса в Сандански, отивайки лично при всеки от тях. Така постепенно се събрала сумата от близо 20 хиляди лева, която никак не е малка. 
При полагането на цветовете от националния ни трикольор всеки ден се събирали хора - едни да гледат, други се включвали да помагат. Когато проектът бил завършен, удивлението и вълнението били най- естествената реакция.

Не по-малко интересна е историята на приятелството между тези пет момичета, които дори не живеят на едно място и това, с което се занимават, далеч не е събирателната им точка - хореограф и артист, кредитен консултант, студент, управител на заведение и гастербайтер.

Да събориш стената на недоверието в собствените си сили и да изградиш  на нейно място път на вярата, по който да тръгнат и другите. Това чудо направиха Юлияна, Лидия, Мария, Елена и Лили. И едва ли ще спрат до тук.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.