Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
"Гардиън": Българите са най-недоволни в ЕС от социалния и семейния си живот
19 Юни 2014
Кипърците отново са начело като удовлетворение от семейния живот, а датчаните са най-доволни от социалния си живот

Българите са най-недоволни от своя семеен и социален живот в целия Европейския съюз, показва ново проучване, публикувано във вестник "Гардиън”.

Британската национална статистика обобщава серия от анкети в страните от Европейския съюз, като основната от тях е за това доколко представителите на отделните нации общуват със съседите си и се чувстват близки с тях. По този показател Великобритания е в дъното, като само Германия е с по-лоши данни. Най-общителни със съседите си са кипърците, а българите са на доброто осмо място.

Когато става дума обаче за това, доколко жителите на отделните страни са доволни от семейния и социалния си живот, България е в дъното и на двете класации. Кипърците отново са начело като удовлетворение от семейния живот, а датчаните са най-доволни от социалния си живот.

Словенците се чувстват най-сигурни, когато се прибират вкъщи късно през нощта, за разлика от литовците. А най-доволни от условията за живеене са финландците, като в дъното на класацията по този показател са латвийците.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.