Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Древни жреци и млади девойки с култов ритуал почетоха Слънцето край Мичкюрската могила
2 Април 2014
Засаждане на лимец за берекет край праисторическата могила в пловдивско, възражда древни ритуали
Ритуално засаждане на лимец в подножието на една от най-старите праисторически могили на Пловдив – Мичкюрската селищна могила извършиха представители на сдружението „Пловдив-най-старият жив град в Европа”.  Древни жреци и млади девойки с култов ритуал почетоха Слънцето и се помолиха за берекет. 
 
Лимецът е една от най-старите храни, познати на човечеството, култивиран от хората преди повече от 9 000 години и е най-старото културно растение на територията на България.
Наесен Сдружението ще извърши ритуално жътва на лимеца по древни способи. Семената за засяване са предоставени от Сдружение „Бъдеще в миналото”.
 
„Желанието ни е да извадим на показ и да направим обществено достояние исторически истини за древното минало на Пловдив,  като  обединим усилията на сродни организации и  дадем поле за изява на всички родолюбиви пловдивчани”, заяви председателят на  „Пловдив-най-старият жив град в Европа” Любомир Костов. 
Организаторите искат да работят за развитие на духовните ценности, културата, изкуството, науката  и да спомогнат за утвърждаването на знанието за най-древното минало на Пловдив и като културна столица на Европа.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

иван домусчиев
17 May, 2014 | 16:53

Ке я има Богария щом ДИОНИИСУС СЛЪНЧЕДАТНИА е в сърцата ВИ млади хора ОБИЧЯМ ВИ.

Al Papone
18 Apr, 2014 | 10:28

А Владимир Путин почете Барак Обама...:-)

Vladimir Putin - Lessons In Love, 2014 (Russian)
https://www.youtube.com/watch?v=GnorTj3YY54

Vladimir Putin - Lessons In Love, 2014 (English)
https://www.youtube.com/watch?v=UpU-O07rR_4



  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.