Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес е деня на река Дунав
29 Юни 2013
Във всички градове по реката има чествания

За десета поредна година днес ще бъде отбелязан Деня на река Дунав. В плевенското село Байкал ще бъде представена подвижна лаборатория за изследване чистотата на речните води. Свищов е домакин на среща по проект "Съвместен мониторинг на риска при извънредни ситуации в трансграничния регион на река Дунав". На кея в Русе ще има празничен концерт, а вечерта ще свири градският духов оркестър.

С поредица от прояви в Силистра и в Тутракан, днес ще бъде отбелязан Международният ден на река Дунав.

От 9 часа в базата на силистренския "Дунавски клуб" ще започне ветроходна регата клас ексилон в памет на Капитан Коста Павлов. По предварителна информация в надпреварата ще участват 6 екипажа мъже.

Водно-туристически маратон организира в деня на Дунав Сдружението за развитие на туризма в Тутракан. В него могат да участват всички фенове на водните приключения, които разполагат със собствена моторна лодка, кану или каяк. Маратонът стартира в 10.00 часа в русенското село Сандрово. Разстоянието от старта до финалната точка е 40 км. по течението на реката до лодкостоянката в Тутракан. Там организаторите са предвидили музикална програма, риба на барбекю с лагерен огън и състезание по любителски риболов.

Гостите от други населени места могат да нощуват на палатки в близост до лодкостоянката. На 30 юни/1 юли община Тутракан и сдружението Синове на реката организират Джулай морнинг - мото рок фест с участието на Васко Кръпката и рок групи от региона.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.