Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Елена Йончева е била ранена на протестите в Истанбул
17 Юни 2013
Сълзотворна граната, изстреляна от полицията, я е улучила в крака и тя е получила разкъсване на мускула и на кръвоносните съдове

Известната българска телевизионна журналистка, която снима събитията в Истанбул, бе ранена, докато заснима сблъсъците. Сълзотворна граната, изстреляна от полицията, е улучила Елена в крака и тя е получила разкъсване на мускула и на кръвоносните съдове. На Елена Йончева й е била оказана лекарска помощ в една истанбулска болница. Тя каза, че ще продължи работата си в Истанбул.

"Вчера следобед бяхме отишли да снимаме, докато полицията атакуваше една група демонстранти със сълзотворни гранати. В един момент се оказахме между полицията и демонстрантите. Разговарях с един демонстрант. Точно в този момент почувствах, че една сълзотворна граната ме улучи в крака и изпитах силна болка. Не можех да стъпвам", разказа журналистът пред БТА.

Йончева допълни, че и тя, и операторът, който снима с нея, били с газови маски на лицето. В настъпилата суматоха паднал единият им микрофон и не могли да го намерят. Предишната вечер снимали сблъсъците и на площада „Таксим”, когато полицията разруши палатковия лагер в парка „Гези”.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.