Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Белозем се провежда традиционният Фестивал на Белия щъркел
25 Май 2012
В мрежата от села на щъркелите в Европа са включени населени места от 11 различни страни - тази година Белозем е домакин на срещата им

Днес и утре ще се проведе традиционният Фестивал на Белия щъркел в Белозем. Фестивалът съвпада с международната среща на селата на щъркелите, на която Белозем е домакин тази година. В мрежата от села на щъркелите в Европа са включени 11 населени места от 11 различни страни. Представители на селата на щъркелите се срещат всяка година, за да обсъдят и споделят нови възможности за екологичен туризъм и устойчиво развитие на тези райони с добре запазена дива природа. Нели Арабаджиева от "Зелени балкани", организатор на събитието, обясни за БНР:

В Белозем тази година наистина очакваме едно по-грандиозно събитие да се случи. В сравнение с други години щъркелите са много имаме 32 гнезда на щъркели тази година. Много изненади сме приготвили за всички гости. Искам да използвам възможността да поканя други хора, които все още не са разбрали за фестивала. Има такива фестивали в Австрия, в Испания, в Швейцария, в Унгария, в Словения.

Още новини от Пловдив и региона на factor-plovdiv.net


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.