Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мисис Вселена 2011 e ...
28 Август 2011
Тя е адвокат и има двама сина. Работи за фондация, която се грижи за изоставени деца и самотни възрастни хора

Мисис Вселена 2011 стана Мисис Венецуела – Мойра Фармас, съобщиха организаторите на конкурса. Тя е адвокат и има двама сина. Работи за фондация, която се грижи за изоставени деца и самотни възрастни хора. Първо подгласничка е представителката на Колумбия Малка Девениш. Тя е компютърен специалист и специалист по маркетинг. Работи във фoндация, която помага на деца от бедните слоеве, които имат физически или ментални увреждания. В момeнта изгражда собствена фондация за подкрепа на жени в неравностойно положение. Втора и трета подгласнички са британката Джейн Тейлър, майка на четири дъщери, и рускинята Мария Ерошенко, която работи като психолог. Четвърта подгласничка стана представителката на България Паолина Петракиева. Тя има двегодишна дъщеря и работи като мениджър.

Официалната церемония по награждаването на Мисис Вселена 2011 се състоя в комплекс Кайлъка край Плевен на 27 август 2011 г. Представителки от 5 континента дефилираха в три тура – в еднакви рокли и бижутата на Oliver Weber, в банските костюми Lizabel, изработени специално за случая и в официални вечерни рокли от различни дизайнери, избрани от тях самите. Водещи на събитието бяха Сава Цеков и Марика Гедерте – Мисис Вселена 2008. В журито, председателствано от продуцентката на форума Меги Савова, бяха още Елеонора Манчева – Мисис Вселена 2007 и Йенника Ханнусаари от Финландия – носителка на титлата Мисис Вселена 2010.

Преди това делегатките от 5 континента прекараха в Плевен една седмица. Едно от най-важните събития по време на престоя им беше кръглата маса дискусия на тема "Домашното насилие", организирана съвместно с Европейската асоциация за защита на правата на човека – България, която е и част от дългосрочната програма на Мисис Вселена под наслов "Не на насилието".

Едни от най-атрактивните събития през седмицата бяха Вечерта на нациите, в която дамите показаха национални костюми и традиции от своите страни. /БГНЕС


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.