Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес е Световният ден на сърцето
26 Септември 2010
Световният ден на сърцето се провежда за първи път през 2000 година

Международният ден на сърцето - 26 септември, ще бъде отбелязан за втора поредна година у нас. Организатор е Дружеството на кардиолозите в България. Мотото на кампанията е "Здравото сърце е в твои ръце".

Кардиолози, журналисти, представители на здравни институции ще сглобят в София голяма артинсталация във формата на сърце, която ще напомня на хората, че здравето е техен личен ангажимент и трябва да се избягват рисковите фактори за развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Основният апел, който Дружеството на кардиолозите отправя, е че сърдечно-съдовите заболявания са предотвратими.
Идеята е хората да се замислят върху своето здраве и да избягват рисковите фактори за развитие на сърдечно-съдови заболявания. 

Световният ден на сърцето се провежда за първи път през 2000 г. Днес той се чества за десета поредна година в над 200 държави.

Инициативата официално е обявена от д-р Ингрид Мартин, завеждаща сърдечно-съдови заболявания към главната квартира на Световната здравна организация.

Началото е още през 1999 г. когато денят е отбелязан в последната неделя от септември по инициатива на Световната федерация на сърцето, подкрепена от Световната здравна организация (СЗО), Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО) и други международни организации.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.