Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Големият Оксфордски речник повече няма да се издава в печатен вариант
31 Август 2010
Третото издание, над което работят около 80 специалисти се очаква да се появи след не по-малко от 10 години

Издателството на Оксфордския университет, което пуска известния Голям Оксфордски речник, е решило да се откаже от неговата хартиена версия, съобщава "Дейли Телеграф".

Големият Оксфордски речник (Oxford English Dictionary - OED) е основния английски речник, първото издание на който се появява през 1928 г., а второто - през 1989 г. включва 20 тома. Третото издание, над което работят около 80 специалисти се очаква да се появи след не по-малко от 10 години - до юни 2010 г. авторите са достигнали до буквата R.

Заедно с хартиената версия има и мрежов вариант на речника. Годишният абонамент за използване на онлайн версията в САЩ е 295 долара, а за гражданите на Великобритания - 240 паунда. За разлика от хартиената версия онлайн изданието се обновява постоянно.

Ръководителят на Oxford University Press Найджъл Портууд в интервю за "Сънди Таймс"казва, че според него хартиените версии на речниците, по принцип, ще излезнат от употреба след 30 години, не само защото ще ги има в мрежата, но и защото електронните устройства за четене стават все по-популярни.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.