Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Световно известен диджей иска да стане българин
14 Юли 2010
Джош Гeйбриел всъщност има дълбоки български корени, Втората световна война е прогонила родителите му от родината ни

Втората световна война гони родителите на един уникален талант от родната България. Малцина успяха да разберат при първото идване на дуото Gabriel & Dresden, че Джош Гeйбриел всъщност има дълбоки български корени. Може би затова през 2006 той свири повече от 8 часа, за да покаже, че съвсем не е забравил от къде идват родителите му.

Днес, 4 години по-късно Джош вече е твърдо решен да се върне назад към корените си и да получи българско гражданство. Джош сам избра клуб Ялта, за да постави на 23 Юли началото на процедурата, която да осъществи мечтата му – отново да се нарича българин.
Инициативата е подкрепена от Агенцията за българите в чужбина и то лично от самия неин председател – министъра без портфейл проф. Божидар Димитров.

Роден през 1968 година в Санта Моника, Калифорния – Джош Гeйбриел бързо набира скорост и се превръща в един от най-успешните и популярни диджеи и продуценти в цял свят. Джош Гeйбриел е водещ изпълнител във всички международни денс прояви. Той е свирили редом до John Digweed, James Holden, Nick Warren, Danny Howells, Sander Kleinenberg, Anthony Pappa, Lee Burridge, Seb Fontaine, Victor Calderone, Tiesto, Armin Van Buuren и много други.

Джош Гeйбриел e мозъка на eдни от най-впечатляващите електронни продуценти на новото време - Gabriel & Dresden. Впечатляващите им ремикси, превзели със страшна сила клубната сцена на The Killers ”Read My Mind” и на проекта на Robbie Rivera - 68 Beats ”Replay the Night” са едно от доказателството за уникалният им талант и непогрешимият им усет за мелодии и ритъм.

Като продуценти Gabriel & Dresden са отговорни за огромен лист от клубни фаворити, постигайки 16 номер едно хита в Билборд клуб Чарта, a като ремиксатори получават серия от награди за ремикси на групи и артисти, като : The Killers, Annie Lennox, Dido, Jewel, Sarah McLachlan, Britney Spears, Madona, Paul Oakenfold, Tiesto и много други. Когато за песента на Gustavo Santaolalla “The Wings” (основна тема от награденият с Оскар филм ”Планината Броукбек”) се тъсят хора с богата музикална култура и виждане върху клубната сцена, логично изборът пада върху Gabriel & Dresden. Като диджеи двамата са пътували из целият свят, свирили са в най-добрите клубове по света и са участвали по най-големите фестивали, избрани са и на 20-то място в топ 100 класацията на престижното DJ Magazine. Отхвърляйки всякакви категоризации и вкарвайки големи дози професионализъм и енергия в творбите си спечелват не само респекта и съпорта на огромна маса от фенове и на всички топ диджеи, но и тласкат глобалната електронна музика и култура на друго ниво.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.