Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Българите с 6 медала от олимпиадата по математика в Казахстан
12 Юли 2010
Л. Панчев завоюва златен медал, А. Макелов и В. Вълов сребърни, а Ж. Жечев, К. Данаилов и Й. Делчев спечелиха бронзови медали

На международната олимпиада по математика, провеждаща се в Казахстан от 2 до 15 юли, българският национален отбор спечели 6 медала. Това съобщи за Агенция "Фокус" Алексей Христов, програмен директор на Американска фондация за България. Дългогодишният състезател и носител на множество отличия от международни състезания по математика Любослав Панчев завоюва златен медал, Александър Макелов и Виктор Вълов се завръщат със сребърни отличия, а Живко Жечев, Кубрат Данаилов и Йоан Делчев спечелиха бронзови медали.

Всички участници в отбора са стипендианти на Американска фондация за България и ще продължат да бъдат и следващата година, като награда за спечелените отличия.

Американска фондация за България финансира подготовката и участието на българските национални отбори по математика в международната и балкански олимпиади и други международни състезания от 2004 година насам. Българските национали се завръщат в родината на 15 юли 2010 година, с полет от Москва.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.