Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес стартира конкурс на ЕК за плакат на тема детските права
20 Ноември 2009
Състезанието е открито за участници от 10 до 18 год. възраст в две групи

На 20 Ноември 2009 година стартира конкурсът „Нарисувай ми своите права”. Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия за четвърта поредна година организира състезание за създаване на плакати. Темата тази година е „20-та годишнина от приемането  на Конвенцията за правата на детето ”. 

Състезанието е открито за млади хора в две възрастови категории: от 10 до 14 години и от 15 до 18 години. От участниците се изисква да създадат плакат, който да илюстрира едно от правата вписани в Конвенцията за правата на детето. Плакатът и формулярът за участие трябва да бъдат подписани, запечатани и предадени лично, по пощата или с куриер в офиса на националния координатор по логистиката на проекта, не по-късно от 19 Март 2010 г., сряда.

Разработките ще бъдат селектирани от жури в началото на месец Април. Плакатите на националните победители ще бъдат публикувани на интернет страницата на Европейската комисия за съответната държава – членка и на страницата на Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност”.

Творбите, спечелили национални награди, ще бъдат оценявани втори път от жури, съставено от представители на Европейската комисия и други лица.

Трите отбора-победители във всяка възрастова група. т.е. общо шест отбора, ще бъдат поканени на посещение в Брюксел за церемония по награждаване на 10 Май 2010 година.  Те също така ще имат възможност да посетят Европейските институции и да разгледат града.

В България за координацията на състезанието на национално ниво ще отговаря представителството на Европейската комисия в България, а сътрудничеството по отношение на логистиката, ще бъде осъществено съвместно с:

МЛАДЕЖКО СДРУЖЕНИЕ ЗА МИР И РАЗВИТИЕ НА БАЛКАНИТЕ
ул. Волга №24
Пловдив 4000
Тел.: 032 62 22 78
www.yspdb.org 


За допълнителна информация: Емилия ТРОШАНОВА, 0898 661 832, emilia@yspdb.org


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
02 May, 2010 | 17:23

Стон,
строшени бедрени кости,
чалга, -
ние сме прелъстени.
Ние вашите деца се спускаме
от засекретения резервуар.
Мисията ни е проста, -
във вашия рационален свят,
принудително да отстъпим
от съвършенстното си,
пред обективната ви реалност,
конкуренция и друг боклук, -
защото, -
колкото по дълбоко се гмурнеш,
толкова по нагоре ще изплуваш,
в свещенния резервуар
на концентрираното зло.

Вие сте ни абонати -
писнало ни е от вашта голота,
ние се точим за онези
дето бягат от вас.
Тях искаме да любиме -
точно те са симпатични,
точно са за кариера.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.