Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
35 год. жена от Радомир за втори път ражда дете и го оставя да умре
22 Октомври 2009
Преди година Мариета Маринова е съдена за същото, жената нито е невменяема, нито от малцинствата
Сн. в. Вяра, Дупница
Сн. в. Вяра, Дупница

Вчера разширен състав на пернишкия Окръжен съд даде ход на делото срещу 35-годишната радомирка Мариета Маринова. Срещу нея е повдигнато обвинение за убийството на новородената й дъщеря Вяра.

Трагедията се разигра през септември 2008 година в кв.Върба в Радомир. Тя родила бебето вкъщи, но не превързала пъпната му връв, не го подсушила и не го повила. Просто го оставила да умре от преохлаждане. Момиченцето е починало 5 – 6 часа след раждането, стана ясно вчера от свидетелските показания. Трупчето му е било натикано в найлонов плик с остатъци от стари тапети и мушнато в помещение под външното стълбище на къщата, където семейството складирало дърва и въглища за огрев.

Това е вторият случай в живота на Мариета, в който тя ражда дете и го оставя да умре. Първият е бил година по-рано. За това престъпление тя е осъдена на една година пробация и 100 часа обществено полезен труд.

Именно заради този случай сега криминалистите подходили особено внимателно, когато до тях достигнала информация, че Вариета може би е била бременна и е родила. Извършената проверка в радомирската и пернишката болница показала, че в двата стационара няма такава родилка.. Последвало задържането на младата жена и преглед от акушер-гинеколог, който потвърдил, че става дума за прясна родилка. При обиска в къщата й криминалистите се натъкнали на трупчето на бебето.

При разпитите Маринова не дала никакво обяснени за постъпката си. Според единичната и тройната съдебна психолого-психиатрична експертиза Мариета е напълно вменяема, разбира свойството на деянията си и може да носи отговорност за тях.

Вчера съпругът й Юлиян отказа за дава показания срещу нея. Според родителите му младата жена се грижела добре за дома и семейството си, както и за по-голямата си дъщеря – 18-годишната Драгана. Мариета била малко затворена по характер, не споделяла с тях, дори според свекъра й била малко надменна.

За затворения й характер споделиха и нейни колежки и познати. Закръглилата си фигура обяснявала с това, че хапва повече и е напълняла. Никой обаче според разпитаните вчера десетки свидетели, не допускал, че е бременна.

За чаканото и нежелано бебе разбрала само приятелката й Антоанета. Пред съда тя заяви, че Мариета й признала, че чака дете и споделила, че би направила аборт, но нямала такива познати лекари. Разговорът е бил в края на лятото, когато принципно заради напредналата бременност той е бил вече невъзможен.

Защо и как е решила 35-годишната радомирка да остави рожбата си да умре никой от свидетелите нямаше обяснение. Според извършената ДНК-експертиза почти 100 процента е сигурно, че съпругът й Юлиян е биологичният баща на бебето. Така отпадна версията, че новороденото е оставено да умре, тъй като друг е бил виновникът за зачеването му.

Може би в края на процеса Мариета ще признае защо оставя бебетата си да умрат.

За следващото съдебно заседание ще бъде призована и 18-годишната Драгана, която първа е разговаряла с майка си след раждането.

в. Съперник, Перник


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

емигрант
24 Oct, 2009 | 23:32

Как може за убийство на новородено да и дадат 1 година пробация и 100 часа обществено полезен труд!!! Това е предумишлено убийство! В Америка за такова нещо ще я тикнат в затвора за поне 30 години, а тя повтаря същото убийство след една година. Господа съдии, прогледнете! Тази жена не заслужава да е майка, тя НЕ е майка! Майките не убиват децата си! Знаете ли, че 8 от 10 новородени в България, са циганчета?? Защитете новородените българчета! Не позволявайте тази жена да убие още едно бебе! Раздайте ИСТИНСКО правосъдие! Че нали след няколко години 18-годишната и дъщеря може да постъпи по същия начин с нейните деца, това е виждала, това е научила от "майка" си.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.