Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бразилски тв водещ убивал заради рейтинга на шоуто си
10 Август 2009
51 год. Уолес Соуза стои зад най-малко девет убийства и редица други престъпления

Бразилската полиция разследва шумно криминално дело, свързано с един от най-популярните телевизионни водещи в страната. 51 годишният Уолес Соуза е заподозрян в серийни убийства и други престъпления, извършени в името на по-високия рейтинг на предаването му, което се излъчва в Canal Livre.

Соуза е обвинен в организацията на най-малко девет убийства, в търговия с наркотици, заплахи към свидетели и съхранение на оръжие, съобщават медиите. Заедно с него са арестувани още 15 души, включително най- големия му син Рафаел и няколко от колегите му в шоуто.

Впрочем криминалното шоу на Соузя се радва на извънредна популярност в северния бразилски щат Амазонас. Водешият често се оказва първи на мястото на престъплението и на живо в ефир разказва за арести и полицейски акции. Особено ефектно изглеждали репортажите му от преследвания, които се излъчвали направо от хеликоптер.

Сега вече полицаите твърдят, че удивителната оперативност на Соуза има просто обяснение. Разследването е доказало, че той и екипът му сами са организирали престъпленията, които после са показвали в предаванията си, твърди шефът на щатската полиция. Засега не се разкриват подробности, но се знае, че преди телевизионната си кариера, Соуза е бил полицай и политик, а по-късно е организирал телевизионния проект с двамата си братя.

Бил е предаден на полицията от свой бивш колега. Успели да го разобличат, след като шефът на службата за охрана на предаването си е признал, че е извършил лично едно от убийствата, помолен за това от предприемчивия си шеф. Детективите са сигурни, че за вдигането на рейтинга на криминалния бос са помагали и други килъри.

Този истински случай, който разтърси обществото в Бразилия, напомня сюжета на романа „Всемогъщият” на известния американски писател Ървин Уолес. Там главният герой е собственик на голям вестник, който заради увеличаването на тиража и повишаването на популярността на изданието си, организира престъпления и неговите репортери винаги се оказват първи на мястото на събитието. Не е ясно дали бразилецът Соуза е чел този роман, но е действал точно по същия начин.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.