Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Легендарен тв водещ призова Обама да спаси американската преса
4 Август 2009
Дан Радър се застъпи за печатните издания, които масово се закриват заради кризата
Дан Радър
Дан Радър

Легендарният телевизионен водещ Дан Радър от CBS призова американския президент Барак Обама да спаси американската преса. Той предложи да се създаде специална комисия към Белия дом за средствата за масова информация. Според Радър, "истински свободната и независима преса" е "сърцето на демокрацията и свободата".

Емоционалната реч на Радър прозвуча вечерта в четвъртък в Аспен. Идеята на 77 годишния журналист, който представяше вечерните новини на CBS в продължение на 24 години, новата комисия трябва да разработва препоръки към медиите за запазване на работните места и да предлага нови бизнес- модели.

Много медии, включително и сред най-старите и влиятелните, се сблъскаха на фона на икономическата криза в САЩ със сериозни трудности. В особено плачевно положение се оказаха печатните издания, които масово губят клиенти и рекламодатели. "Загубата на работни места, закриването на вестници, съкращаване на традиционната роля на американската преса по надзора над властта: всичко това трябва да предизвика тревога не само сред самите журналисти- заяви Дан Радър- Всеки гражданин трябва да се тревожи заради това."

Дан Радър има почти 60 години стаж в журналистиката, той започва кариерата си през 1950 година като репортер на агенция Асошиейтед Прес. И сега продължава работа, предаването му се излъчва по кабелния канал HDNet.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
22 Aug, 2009 | 03:09

Колко много информация в това - "тв ведущ призовава Обама да спаси американската преса". Без натрапване се подразбира че тв ведущите имат влияние върху най високото място, а то от своя страна както се знае е негър, което пък е абсолютно естествено след като всеки може да си бъди какъвто си иска. Също така излиза че президента може да спаси пресата, защото над него няма никой - това е демокрацията - той е крайна истанция, нещо каквото беше за нас Станишеф, а под него никой не иска или не се е сетил - демокрация. Следват и две взаимноизключващи се понятия - американска преса? - сякаш може да бъде друга? - нашата да не е българска? - и преса? Какво е то след като не може да бъде друго освен американско? То може да претендира че кефи консуматора, но има мого по кефарски американски работи - то е набутано да не подсети че под американска - можеш да пробуташ всякаква изгъзица.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.