Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Може да се ожениш вече на балкона на Жулиета
14 Март 2009
Властите във Верона отварят за сватби къщата на семейство Капело, прототип на Капулети
Балконът на Жулиета
Балконът на Жулиета

Властите на Верона предлагат на влюбените двойки да сключват брак на балкона в " къщата на Жулиета", която е една от туристическите забележителности на града, съобщи агенция  ANSA. Новата услуга ще се предлага в най- скоро време и според властите, ще превърне Верона в " столица на сватбите".

Предварителните тарифи за бракосъчетанието изглеждат така: за жители на града услугата ще струва 600 евро, за жители от околностите - 700 евро, за граждани на Европейския съюз- 800 евро, а за всички останали- 1000. Обикновен вход за къщата- музей иначе струва 3 евро.

Кметът на Верона Флавио Тоци обяснява тарифите със зависимостта от административните разходи за венчавката.

Сградата, разположена на улица Виа Капело, е построена през XII век и е принадлежала на семейство Капело, което, както се приема, е послужило за прототип на семейство Капулети в историята за Ромео и Жулиета. Сцената на балкона от пиесата на Шекспир "Ромео и Жулиета" е една от най- знаменитите в историята на световната литература.

"Къщата на Жулиета" във Верона бе открита отново през 2008 година след възстановителни работи, при които работниците по ремонта трябваше да заличават многобройни надписи, оставени от посетителите. Сега всеки, който желае, може да помести надписа си на голям електронен дисплей, разположен във вестибюла на къщата. За това само трябва да изпрати смс или съобщение по електронната поща.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.