Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гръцка партия слага залятата с киселина българка начело на листата си за евродепутати
16 Февруари 2009
Окончателно решение на предложението ще бъде взето през март, има подкрепа
Константина Кунева
Константина Кунева

Поредно признание към българката, залята с киселина в Атина, направиха гръцки политици.
Коалицията на радикалната левица "Сириза" иска да сложи Константина Кунева начело на листата си за изборите за евродепутати на 7 юни, съобщи гръцкият вестник "Македония".
Предложението сънародничката ни да оглави евролистата е направено от председателя на парламентарната група на коалицията Алекос Алаванос.

Предложението е било обсъдено и е срещнало подкрепа. Окончателно решение ще бъде взето до средата на март.

Две телевизионни предавания в Гърция се опитаха да разкрият условията на трудово Средновековие в страната чрез историята на Константина Кунева. Става дума за предаването "Нови досиета" по телевизия "Скай" с автор Папахелас Телоглу и за "Проучване" по ТВ "Мега" с водещ Павлос Цимас.

И двамата с репортажите си разкриха не само историята на Кунева, но и нечовешките условия на труд в Гърция спрямо гръцки граждани и спрямо икономически имигранти. Двете предавания хвърлиха светлина върху всичко това, за което българката се е борила, и дадоха различна картина на културата, в която тя толкова е искала да вярва.

Междувременно Кунева продължава да се лекува след нападението срещу нея в навечерието на Коледа, което политически, социални и синдикални организации свързват с активната й синдикална дейност за правата на работещите в сферата на чистотата. Здравословното й състояние остава критично, въпреки че пострадалата жена преди няколко дни беше изведена от интензивното отделение.

Полицейското разследване на случая, що се отнася до намиране на извършителите на нападението, остава на тъмно, а с всеки изминал ден откриването им става все по-трудно, коментира адвокатът на Кунева.

"Опиваме се да открием свидетели и отправяме призив към всеки, който е видял нещо, да даде показания пред полицията", заяви той, като окачестви като капан факта, че разследването на властите е фиксирано изключително и само върху семейното обкръжение на българката и в средите на икономическите имигранти.

в. Вяра, Дупница


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

mnogo hitro
26 Feb, 2009 | 15:28

Mnogo hitro.Vinovnici nqma i ne se tyrsqt sred gyrcite,a neq 6te q izpolzvat za politi4eska kampaniq.Gyrcite moje da ne sa osobeno inteligentni,no dostaty4no hitri da se spravqt s podobni situacii.Bravo!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.