Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Йоанна от Deep Zone номинирана за “Жена на годината”
23 Ноември 2008
Йоанна бе забелязана и от публиката на “Евровизия” и обявена за една от шестте най-красиви изпълнителки в конкурса

Тази година определено е годината на Йоанна! След като се превърна в постоянен вокал на най-добрия денс/хаус проект в България – Deep Zone, тя успя да спечели и българското издание на “Евровизия”. Още с пристигането си на финалите на конкурса в Сърбия пък бе обявена за една от най-секси певиците и получи покани за предизивкателни фотосесии от редица западни списания.

По-късно певицата бе обявена за една от десетте “най-секси” певици у нас от водещо хай-лайф издание, а само месец след това превзе и музикалните класации с новия сингъл на Deep Zone – “Лесно се възбуждам”. Сега за Йоанна идва и най-голямото предизвикателство и признание – номинация за “Жена на годината” в традиционната анкета на Attica Media за 2008. Красивата певица ще спори за наградата в категория “Сцена (Музика)”, заедно с Мариана Попова, Преслава, Анелия и Нина Николина. Освен, че е най-младата претендентка в категорията, тя е и изпълнителката, която може да се похвали с най-големи музикални успехи и беляза най-голям прогрес през настоящата година. За да изберете “Жена на годината”, можете да гласувате тук.

В момента певицата успешно съчетава музикалните си участия с ТВ кариера и следва две специалности в Музикалната Академия “Панчо Владигеров” – ударни инструменти и поп и джаз пеене. Йоанна Драгнева е родена на 23.05 - петък, в годината на тигъра по китайския хороскоп - 1986. Детството й всъщност стартира на международната музикална сцена – родителите й са музиканти, работещи в Европа, а Йоанна все още пази спомена си от северно сияние, което видяла, докато живеела в скандинавските страни.

Първата голяма любов на Йоанна са барабаните – тя започва да свири на ударни инструменти още от 6-годишна, а малко след това, като истинска млада дама, взима първите си уроци по пиано. Музикалната й кариера започва още на 11 годинки в детската формация  “Бон-Бон” и едноименното ТВ предаване, където тя е водеща и солистка на групата. Неподправената й артистичност е забелязана и от детската актьорска школа към БНТ, и тя е поканена да се включи в емблематичното предаване “Здравей”.

На 18, Йоанна продължава телевизионната си кариера като водеща в музикалното предаване на БНТ “Мело Тв Мания”. По същото време стартират и клубните й изяви, като перкусионистка. През 2005 г. завършва Националното музикално училище “Л. Пипков” в София и продължава образованието си в Музикалната Академия “Панчо Владигеров” с две специалности – ударни инструменти и поп и джаз пеене. Телевизионната й кариера пък продължава с находките й като репортер в предаването на БНТ  “Всички пред екрана”.

Любопитно е, че настоящата певица на Deep Zone стартира участието си в групата именно като перкусионистка на “Deep Zone Big Band”. Малко преди това Калин Вельов я избира да участва в неговото ефектно Дръм Шоу, покрай което всъщност става и запознанството между групата и бъдещата им певица.

Вярна на амбицията да се развива на  две сцени - музикалната и телевизионната, от септември 2008 Йоанна е ко- водеща на най-големия телевизионен проект в България, 4 часовата шоу програма на БНТ  “В неделя с...”.

Ето какво казват за Йоанна и от екипа на сп. Grazia: “Лъчезарна, млада и провокативна – новата вокалистка на Deep Zone Project ни накара със затаен дъх да следим полуфинала на „Евровизия“. Чаровната Йоанна бе забелязана от цялата публика и обявена за една от шестте най-красиви изпълнителки в музикалния конкурс. През лятото певицата участва в четвъртото турне на групата, което мина през 20 града в цяла България. А новото парче „Лесно се възбуждам“ възбуди интереса на почитателите с предизвикателен текст и свеж клип”.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

жори
05 Dec, 2008 | 10:51

ПРЕДПОЧИТАМ НЕЯ,ОТКОЛКОТО МАРИАНА ПОПОВА-ТАЯ ГРОЗНИЦА И ЛЮБОВНИЦА НА ГОЦИ!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.