Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Как една българка даде на американците урок по честност
19 Ноември 2008
Нашето момиче намерило 7 500 долара в кутия за обувки и ги върнало, местните не могат да се начудят
Теодора Петрова
Теодора Петрова

Теодора Петрова, която наскоро е дошла от България, трябва да се е очаровала от Америка, страната на големите възможности, където хората хвърлят ей така маса пари, пише в сайта за местни новини на градчето Глен Карбон в щата Илинойс.

26 годишната Теодора била за първи ден на работа в благотворителния магазин на организацията Гудуил, когато в кутия за обувки открила 7 500 долара. Тя се стъписала, но и през ум не и минала мисълта да задържи парите за себе си. Репортерът цитира нашенката, която казва :" Тези пари не са мои" и описва как се усмихвала при мисълта, че американците държат парите в обувките си.

Теодора дошла в Америка с идеята да учи в колеж, но приела работата в Гудуил, за да се издържа. Тя живее с приятели в Едуардсвил.

Оказало се, че парите са попаднали сред даренията случайно, хората, които са ги дали, са донесли стари дрехи и вещи на своя починала роднина, без и да подозират, че те са там. Теодора предала парите на шефовете на благотворителната организация, които публично известили за находката, предвидливо споделяйки сами някои от детайлите. След което, обаче, последвала лавина от обаждания, мнозина претендирали за парите.

Нашето момиче междувременно станало местна знаменитост, снимали го по телевизията, писали за него. Толкова голям интерес показали към нея, че тя направо се е стъписала, споделя пред репортера управителят на благотворителния магазин. Английският и не бил толкова добър, а се наложило доста да го употребява. Направо се уморила от тая публичност. Но не се възгордяла, а продължила отлично да работи в магазина.

Сайтът информира още, че Теодора има бакалавърска степен по мениджмънт в България, а после е завършила магистратура по криминалистика. И че се надява да си намери друга работа, повече свързана с образованието и.

Друг източник съобщава, че нашето момиче е било наградено от организацията с 500 долара за своята честност, а кутията с пари била най- сетне " припозната" от трима братя, които дарявали вещи на починалата си майка.Нямали и представа, че в кутията има пари.

 Според управителя на благотворителния магазин, мнозина биха задържали парите за себе си.

В коментар под репортажа за Теодора в местния сайт, някой е написал : "Бог да я благослови за честността!" .

Браво, Теодора, казваме и ние...


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

nilufer
23 Nov, 2008 | 23:33

bravo na vas covek moje samo da se gordee s vas


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.