Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Челен опит: Мафиотски хватки или вуду магии за сплашване на инкасатор
15 Октомври 2008
Убита лисица на входната врата на къщата си откри великотърновец

Къща в Леденик, Великотърновско,  вчера осъмна с умряла лисица, окачена на вратата. Във вторник около 10 часа собственикът на имота Димитър Димитров, който живее постоянно във В. Търново, отишъл да нагледа наследствената си къща. Изненадата му била пълна, когато на входната врата се натъкнал на простреляна лисица, завързана със сезал и окачена на вратата.

“Не посмях да я махна, а направо потърсих кварталния полицай”, разказва собственикът. Служителят на реда веднага се озовал на мястото, но след като разбрал, че потърпевшият не разполага със свидетели обяснил, че случаят не е от неговата компетенция и нищо не може да направи. Професионалният му оглед обаче констатирал, че лисицата е убита професионално ­ простреляна е в областта на врата. Животното вероятно е било убито съвсем скоро, защото от него капело кръв.

Димитров се притеснил от факта, че покрай нея минават кучета и котки и ближат кръвта и ако лисицата е болна, из селото може да плъзнат зарази. По тази причина той написал жалба до кмета и я внесъл в кметството по надлежния ред.

 “От години работя в селото, като инкасатор. Обслужвам и други села в района, но не съм имал проблем или конфликти с хората. Все пак аз само отчитам разходената електроенергия, а не спирам тока. Съмненията ми са единствено по линия на това, че съм член на Сдружение за Леденик. Очаквах всичко друго, но не и това”, обяснява Димитров. Вчера и съселяните му се опитваха да разгадаят посланието, оставено от неизвестни хора на вратата му.

Кметът на Леденик Марин Стоянов обясни, че е разбрал за случая и веднага се е обадил в ДВСК. От там д-р Лалов е обещал да дойде и да прибере животното, след което обяснил, че ще го изпрати в София за изследване. Стоянов вчера също недоумяваше кой може да е сторил това.

 “Митко е много добър човек, с всички хора се държи много добре. Не съм чувал да има разправии с някого”, разказа още кметът. До последно мистерията около случая не беше разгадана. Хората в селото обаче са изумени от глупостта на онзи, който е решил да прилага методи за сплашване от сицилианската мафия в малкото великотърновско село.

в. Янтра ДНЕС Велико Търново


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.