Факти, Анализи, Коментари
   24 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдът в Бургас е допуснал съществени нарушения
24 Септември 2008
До месец ще стане ясно дали Максим Стависки ще получи ефективна присъда

Чувствам се виновен, но въпреки това искам условна присъда, каза преди днешното заседание на съда световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки, предаде репортер на БГНЕС.

Стависки призна, че много неща са се променили в живота му след тежката катастрофа, която той предизвика и при която загина един човек, а 19-годишната Мануела Горсова изпадна в кома.

 Бащата на Мануела заяви, че няма да коментира преди обявяване на присъдата и също подчерта, че се чувства виновен заради пред детето си зависимостта си от хазарта.

На днешното заседание на съда в София прокуратурата поиска делото да се върне за ново разглеждане, а адвокатите на пострадалите при катастрофата поискаха ефективна присъда за Максим Стависки. Основанията на прокурора за исканото отлагане са, че когато Бургаският окръжен съд е оправдал Максим, са допуснати съществени нарушения.

 Съдът ще се произнесе в едномесечен срок. Пред журналисти световният шампион коментира по повод репортажа в руски сайт, в който се вижда как се качва в джип, че това е жълт сайт. „Колата е дадена на шоуто „Ледников период“ за рекламни цели и я кара Албена. Наложи се инцидентно един или два пъти при изключителни обстоятелства аз да я преместя в периметъра на спортния комплекс – от една зала в друга“, каза още Стависки.

 Той заяви, че още не знае какво може да повлияе на съда и не смята, че съдът трябва да се влияе от нещо. На въпрос дали е гледал репортажите за възстановяването на Мануела в Израел, той заяви, че не ги е гледал, но е намерил други начини да се информира за нейното състояние.

„Много ми е тъжно за това момиче“, допълни световният шампион. По отношение на финансовите ангажименти Стависки заяви, че е изплатил обезщетенията за Мануела, наложени от съда, а сега трябва да изплаща кръвнина на родителите на загиналия в катастрофата Петър.

„Аз в Москва работя по 15 часа на ден на няколко места, за да мога да изпълнявам този мой морален ангажимент. Загубих много. Смятам, че ако погледнете живота ми преди катастрофата и след това, сами ще разберете какво съм загубил“, завърши Стависки. /БГНЕС


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.