Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Игрите тревожат повече родителите от алкохола и порнографията
14 Август 2008
Изследване показа, че родителите са притеснени от съвременните развлечения на децата

Според резултатите на изследване проведено от компанията What They Like в САЩ, родителите повече се вълнуват от това какви компютърни игри предпочитат техните деца, отколкото достъпа им до алкохол или порнография.

В изследването са участвали около три хиляди човека, които са отговаряли на въпроса на два пъти през април и през август тази година. Оказало се, че употребата на алкохол от децата или гледането на порнография са по-малко нежелателни занимания в очите на техните родители, отколкото игрането на някои игри с компютър.

Резултатите от априлското изследване, в което участвали 1266 човека, показват, че 37 процента са възмутени от сексуалните сцени в игрите, 27 процента са недоволни от демонстрацията на хомосексуални отношения и само 9 процента възразяват срещу честата употреба на нецензурни изрази.

През август участвали над 1600 човека. Според резултатите, 49 процента от родителите са обезпокоени от възможната употреба на марихуана от децата им, а 19 процента са против играта Grand Theft Auto. Достъпа на децата им до порнография тревожи 16 процената от родителите, а от употребата на алкохол се притесняват също 16 процента.

Според президента на What They Like Джон Дейвидсън резултатите от анкетите показват, че родителите са притеснени от съвременните развлечения на децата не по-малко от традиционните неща като възпитание, насилие, наркотици и секс. Експертите от компанията смятат, че притеснението на родителите относно игрите е въз основа на тяхната непросветеност относно този въпрос.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.