Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сватбени абсурди в Меката на сватбените рокли- Асеновград
10 Юни 2008
Бъдещите младоженци подават молби за сключване на брак в...гробищата

Асеновградските младоженци имат твърде много общо с Ромео и Жулиета. Поне така смята общината, която ги кара да подават молби за сключване на граждански брак в ....гробищата. Точно там са пратени да работят длъжностните лица по гражданско състояние. Абсурдът продължава и по- нататък - при екстрата " изнесен граждански ритуал" младите казват " да" пак на служител, който иначе погребва хората. Конфузната ситуация е косвен резултат от решение на Върховния съд преди пет години, с което бе осъден Обреден дом- Асеновград за монополно стопанисване на гробищните паркове.

Пак в Асеновград преди време възникна основателно съмнение в легитимността на 300 брака, сключени пред човек без необходимото пълномощно. За да се ограничи скандалът, казусът тогава бе изчистен административно.

Интересно е, че тези сватбени абсурди се случват точно в Меката на сватбената индустрия у нас - фирмите за производство на рокли за булки и други аксесоари за празничния ден в малкия град са няколкостотин, а по улиците магазините за сватбени рокли са повече, отколкото бакалиите...


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.