Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Убиха актьор от новия филм за Хари Потър
26 Май 2008
Робърт Нокс е 14-ият тийнейджър, убит на улиците в Лондон от началото на годината
Робърт Нокс в ситком на BBC
Робърт Нокс в ситком на BBC

Джейми/ вляво/ и Робърт с майка им

 В съботната нощ в Лондон бе убит 18 годишният Робърт Нокс, изпълнител на епизодичната роля на Маркус Бълби в новия филм "Хари Потър и Полукръвният принц", чиято премиера предстои наесен. Нокс е загинал от рани, нанесени с нож в уличен бой недалече от заведението Метро Бар. В боя са ранени още три момчета, животът на едното, намушкано в шията, все още е под опасност. Лондонската полиция задържа 21 годишен мъж по подозрение в убийството на младия актьор. Детективите смятат, че убийството е със случаен характер и няма връзка с организираната престъпност. Изясняват се обстоятелствата и причините за инцидента.

Съкрушеният баща на Робърт Нокс споделя пред в. Сън, че само няколко дни по- рано го е предупредил за опасността от нападение с нож и обикалянето по рискови места. Носенето на нож предполага неговата употреба, затова бащата е разговарял и с двамата си сина- Робърт и по-малкия Джейми да избягват хладното оръжие, защото в един бой с ножове няма победител, има само победени. По ирония на съдбата точно това, за което говори той, се сбъдва след толкова кратко време. Робърт е защитавал по- малкия си брат, нападнат от младеж на улицата. В бара е избухнал скандал заради мобилен телефон, нападателят е избягал, но по-късно се е върнал, въоръжен с два кухненски ножа и е нападнал групата на улицата с думите " Ще ви прережа гърлата". Тогава Робърт се е хвърлил да предпази по-малкия си брат и бил намушкан три пъти в гърба. Умира по- късно в болница от раните си.

Освен в поредния филм за Хари Потър, Робърт Нокс играе в телевизионни програми и ситком на BBC. Убийството му става точно две седмици, след като на улицата бе намушкан до смърт 16 годишният Джими Мизън, участник в църковен хор, само на пет мили разстояние. Робърт Нокс е 14-ият тийнейджър, убит в британската столица от началото на годината.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.