Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Новото лице на „Другата България” в най-новата държава в света - Косово
17 Май 2008
Месеци след раждането на най-новата държава, екипът на предаването реши да се впусне в едно балканско приключение

От 18 май, по БТВ, започва излъчването на епизодите от последния тур на „Другата България” в Косово и Македония. Най-новата държава в света се оказа и бойното кръщение на новия водещ на предаването Петър Мелтев. 

Петър Мелтев е на 24 години. Завършил е НАТФИЗ и близо три години  играе в трупата на Драматичния театър в Сливен. Там работи с имена като Ивайло Христов и Иван Урумов. Участвал е и в няколко американски, италиански и български кино продукции.

Петър Мелтев бе избран след кастинг организиран от американски кастинг агент, който работи за повечето чужди продукции снимаща се в България. Така от май 2008 година, той ще е третият водещ на една от най-емблематичните телевизионни поредици, течащи в българския телевизионен ефир – „Другата България”.

Няколко месеца след раждането на най-новата държава в Европа, екипът на предаването  „Другата България” реши да се впусне в едно балканско приключение. Това е едно от най- дълго обмисляните пътувания на екипът на именитата телевизионна поредица, защото на Балканите всички сме много близки, всичко е много лично, а темите за територия и национална принадлежност са взривоопасни.

В първия епизод от Косово, зрителите на БТВ, ще се запознаят с част от българския полицейски контигент в младата държава. Вече 8 години, представители на българската полиция се грижат за сигурността и реда в един от най-взривоопасните региони на Европа – Косовска Митровица. Град, разделен на две от една река, две религии и две националности.

Екипът на предаването се срещна с полковник, Кирил Кирилов, инспектор Бойко Камарски и младия тим лидер Мариян Димитров. От разговора с командира на българския контингент там, полковник Кирил Кирилов, научаваме, че ако преди 8 години е имало по 350  регистрирани убийства на месец, в момента те са по 20 на година. Според него присъствието на международен полицейски контингента там ще необходимо и в следващите 10–15 години, въпреки че нещата в момента, изглежда вървят към добро.  

Първото предаване с новия водещ ще се излъчи тази неделя - 18 май от 12 часа.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Гюла
27 May, 2008 | 09:09

Голямо БЛАГОДАРЯ! Предаването беше много интересно и впечатляващо, мисля, че е първата възможност на българите да "погледнат" и там. Гордея се, когато видя българин на мястото си! Г-н Димитров прави впечатление на можещ и знаещ, от сърце пожелавам такъв избор, за да представят страната ни достойно!
Пожелавам ви успех и интересна бъдеща работа!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.