Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уесли Снайпс за 3 години зад решетките за неподадени данъчни декларации
Николай Атанасов - 25 Април 2008
Актьорът получи максимална присъда за недекларирани доходи през 1999-2001, две години от наказанието ще са ефективни

Американският актьор Уесли Снайпс бе осъден на 3 години затвор и $ 5 млн. финансова санкция за неподаване на данъчни декларации за доходите му в периода 1999-2001 г. Съдията по делото, Уилям Теръл Ходжис (William Terrell Hodges) наложи на Снайпс максимално предвиденото наказание за всяка от трите точки на обвинението, по които той бе признат за виновен от журито на съдебните заседатели на 1 февруари 2008 г., посочва France Presse.

Според щатският прокурор Скотлънд Морис (Scotland Morris), водещ държавното обвинение по делото, към днешна дата Уесли Снайпс дължи на Вътрешната агенция по приходите на САЩ (Internal Revenue Service, IRS) над $ 20 млн. неплатени данъци и глоби за просрочено плащане. Вчера актьорът написа на IRS 3 чека на общата сума от $ 5 млн., но според Морис, това е “само малка част, от това което дължи”.

“Дългото пребиваване на Снайпс в затвора трябва да изпрати кристално ясно послание на всички извършващи данъчни измами, че ако укриват данъци по подобен начин, ще правят компания на него и съучастниците му зад решетките”, посочва представителят на Данъчната дирекция към Департамента по правосъдието на САЩ Нейтън Хохман (Nathan Hochman).

По време на продължилото цял ден слушане, Снайпс се извини пред съда за “скъпоструващите си грешки”. Един от адвокатите от защитата му, Кармен Ернандес (Carmen Hernandez), заяви, че през август 2007 г. актьорът е предложил сключването на сделка с обвинението, съгласно която ще се признае за виновен в един от епизодите за неподаване на данъчна декларация и ще изплати дължимите си данъци, за да не лежи в затвора, но прокуратурата е отхвърлила предложението, като поискала Снайпс да се признае за виновен в по-тежкото обвинение за предумишлена данъчна измама.

Защитата на 45-годишния актьор обяви, че ще обжалва присъдата и помоли съдия Ходжис Снайпс да излежи наказанието си в затвор близо до дома му в щата Ню Джързи. Магистратът заяви, че ще обмисли искането на защитата.

Делото за укриване на доходи от поне $ 13,8 млн. и дължими данъци в размер на $ 2,7 млн. срещу Снайпс и неговият финансов консултант и счетоводител, започна още през октомври 2006 г.

Съучастниците на актьора, 64-годишният Еди Рей Кан (Eddie Ray Kahn) и 59-годишният Дъглас Розайл (Douglas Rosile), живеещи във Флорида, бяха признати за виновни по двете по-тежки обвинения, по които Снайпс бе оправдан – углавни данъчни машинации и конспирация с цел измама на IRS. Според обвинителният акт на прокуратурата, Кан ръководил фирмата, разработваща мошеническите схеми за укриване на данъци, а Розайл извършвал счетоводната дейност, въпреки отнетите му лицензи в щатите Охайо и Флорида.

Кан, който отказа защита в съда, бе осъден на 10 години затвор, а Розайл получи 4,5 години затвор, уточнява Associated Press. Двамата ще прекарат по 3 години от присъдата си в условен режим на надзор (supervised release), докато при Снайпс срокът на условна присъда под надзор е 1 година. Засега актьорът и съучастникът му с по-малка присъда ще останат на свобода и ще бъдат допълнително уведомени, кога да се предадет на властите, а присъдата на Кан влиза в сила веднага.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

vulgar
25 Apr, 2008 | 11:04

v toq sud mozhe da se izhodq...zado4no


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.