Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Уесли Снайпс е заплашен от 3 години затвор за данъчни престъпления
Николай Атанасов - 16 Април 2008
Звездата от “Блейд” бе признат за виновен за неподаване на данъчни декларации, прокуратурата иска максимално наказание
Уесли Снайпс с адвокатите си.
Уесли Снайпс с адвокатите си.

Прокурорът по делото срещу актьора Уесли Снайпс (Wesley Snipes) за укриване на данъци, поиска от съда да наложи на холивудската звезда максималното наказание по точките от обвинителния акт, по които бе признат за виновен, съобщава CNN. За трите случая на непопълване на данъчни декрларации в периода от 1999 до 2001 г., Снайпс може да получи присъда до 3 години затвор и финансова санкция в размер на $ 5 млн.

Присъдата срещу звездата от трилогията “Блейд” трябва да бъде произнесена на 24 април от съдия Уилям Ходжис (William Hodges) във Федералния съд в Окала, щата Флорида, уточнява Reuters.

На 1 февруари 2008 г. актьорът бе признат за виновен за 3 случая на неподаване на данъчни декларации, но бе оневинен по по-сериозните обвинения за данъчни машинации и опит за конспирация с цел измама на Вътрешната агенция по приходите на САЩ (Internal Revenue Service, IRS), които можеха да му донесат до 16 години затвор.

“За близо десетилетие Снайпс е участвал в кампания за данъчни измами, съчетаваща безсрамно незачитане на законите и коварното укриване на деянията му. Благодарение действията си, Снайпс е избегнал плащането на над $ 15 млн. подоходни данъци пред IRS и е възнамерявал извършването на измама, която да нанесе на Департамента по финансите щети за над $ 41 млн.”, се посочва в 35-страничния документ с мотивите, в подкрепа на присъдата, подготвен от прокурора от Флорида, Робърт О`Нийл (Robert O'Neill).

В доклада на прокуратурата се посочва, че Снайпс е открил банкови сметки в Швейцария, Антигуа и на британския о-в Ман, за да избегне плащането на данъци. “Като се имат предвид състоянието на обвинеимия, възможностите му за получаване на доходзи и официалните и неофициални финансови източници, властите в САЩ смятат за оправдано налагането на финансова санкция за данъчни престъпления в размер на поне $ 5 млн.”, се посочва в мотивите на обвинението.

През октомври 2006 г. срещу Уесли Снайпс и двама негови финансови консултанти бяха предявени обвинения в укриване на данъци, данъчни машинации, конспирация с цел измама на IRS и неподаване на данъчни декларации за периода 1999-2004 г. Защитата на Снайпс обаче успя до голяма степен да убеди съда, че актьорът е действал без да осъзнава, че е извършвал сериозни нарушения на данъчното законодателство.


последни в Общество:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.