Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Как да отслабнете ... спете голи
8 Януари 2021
Теорията е, че когато тялото е с по-ниска температура, се активира тъкан, наречена кафява мазнина, която изгаря допълнителни калории, докато тялото се опитва да се затопли
„Средно изгаряме около 300 калории, докато спим през нощта“, каза д-р Хелън Лоул в предаването на Channel 4 „Как да отслабнем по-бързо“, където разкри, че можем да изгаряме мазнини, дори ако не правим нищо, съобщава БГНЕС.

„Теорията е, че когато тялото е с по-ниска температура, се активира тъкан, наречена кафява мазнина, която изгаря допълнителни калории, докато тялото се опитва да се затопли“, добави тя.

Д-р Хелън разговаря и с професор Майкъл Симънс, който използва термокамера, за да разбере как кафявата мазнина се активира на студ.

„Един грам кафява мазнина може да произведе 300 пъти повече топлина на грам от която и да е друга тъкан в тялото“, разкриха те.

Ето защо, ако искате да отслабнете, докато спите, трябва да охладите стаята до 18 градуса. А ако искате да направите стъпка по-далеч – изхвърлете дрехите, пише „Сън“.

Предишни проучвания показват, че сънят без дрехи помага да отслабнем, а Националният здравен институт на САЩ обяснява, че охлаждането, докато спим, може да ускори метаболизма ни, защото тялото ни използва енергия, за да се стопли.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.