Факти, Анализи, Коментари
   20 Януари 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Учени: Новият коронавирус остава до 2-3 дни върху повърхности от пластмаса или стомана
18 Март 2020
Вирусът остава до 3 часа във въздуха
Новият коронавирус може да оцелее в продължение на часове извън човешкото тяло върху различни повърхности и дори във въздуха, показва ново проучване.

Автори на научен труд, финансиран от правителството на САЩ, са открили, че вирусът, отговорен за епидемията от COVID-19, има ниво на жизнеспособност на открито, сравнимо с това на коронавируса, предизвикващ тежък остър респираторен синдром (ТОРС), пише БТА.

Това може да означава, че размерите на пандемията с COVID-19 е много по-голяма от тази с ТОРС през 2002-2003 г. Коронавирусът се предава много по-лесно.

Изследването е публикувано в изданието "New England Journal of Medicine" и е направено от учени от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, Калифорнийския университет в Лос Анджелис и Принстънския университет.

Техните експерименти са показали, че новият коронавирус остава до два-три дни върху повърхности от пластмаса или неръждаема стомана и до 24 часа на картон.

Изследователите също използвали пулверизатор за разпръскване на вируса във въздуха. Използвайки тази техника, те са открили следи от вируса под формата на аерозол в продължение на три часа.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Вирус
20 Mar, 2020 | 15:53

Ужас


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.