Факти, Анализи, Коментари
   18 Юни 2021
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Терапията МаРиТе лекува диабетно стъпало и спасява от ампутация
8 Февруари 2016
В България има около 500 000 души, които страдат от диабет, а годишно над 130 българи се подлагат на ампутация
Може ли да се помогне на човек с обхванат от гангрена крайник, да не се стига до крайната мярка – ампутация? Да, мисията е възможна, доказа още преди 8 години немският изследовател и доктор по медицина д-р Улрих Рандол. Тогава той демонстрира, че проблемът може да се реши и без операция, като помогна на д-р Масаро Емото – световноизвестния изследовател, автор на бестселърите „Послание на водата” и „Тайното послание на водата”. Гангрена, вследствие на диабет, засегнала пръстите на двата крака на японския учен, перспективата била ампутация на пръстите. След няколко процедури при д-р Рандол през 2008 г. д-р Емото вече е здраво стъпил на земята със здрави крайници. 

Лечението не е някакво необяснимо чудо, а малък, ръчно преносим апарат - механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва матрично-ритъмна терапия (МаРиТе). Терапията е създадена в университета „Ерланген”, Германия, под ръководството на д-р Улрих Рандол. Тя се основава на теорията, че заболяванията са резултат от нарушената ритмика на организма на клетъчно ниво. Матрично-ритъмната терапия е призната като медицинска техника от ЕС. Наред с ефикасното и приложение при травми и хронични болки на опорно-двигателната система терапията дава изключителни резултати и в борбата с диабета – лекува трудно зарастващи рани, нормализира кръвообращението, възстановява кръвотока, отпушва лимфните пътища, премахва отоците. Данните са въз основа на резултатите, постигнати с МаРиТе в 15 страни от над 3 000 лекари, рехабилитатори и масажисти. 

В България има около 500 000 души, които страдат от диабет, а годишно над 130 българи се подлагат на ампутация, вследствие на диабетна полиневропатия, или диабетно стъпало.  Чрез терапията МаРиТе българските специалисти вече помагат, както на възрастни, така и на деца, страдащи от диабет да се спасят от диабетно стъпало. „Наблюдава се нормализиране на нивата на кръвната захар, особено бързо при  малките пациенти, подобряване на метаболизма и на функциите на жлезите с вътрешна секреция. Към МаРиТе са включени и комплекс от физически и дихателни упражнения, и детоксикация на организма с швейцарския палмов сироп „Мадал Бал”, обясни Соня Гарабитова, една от първите прилагащи терапията в България, лично обучена и сертифицирана от д-р Рандол. Вторичен ефект от лечението е нормализирането на телесното тегло.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2021 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.