Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Здравословното хранене предпазва от болести
31 Май 2014
С това послание студентите по медицина от СУ "Св. Климент Охридски" посрещат хората, решили да посетят "Фестивала на здравето" в Борисовата градина

Ходът на всички свързани с имунитета заболявания, може да бъде променен чрез храненето. С това послание студентите по медицина от СУ "Св. Климент Охридски" посрещат хората, решили да посетят "Фестивала на здравето" в Борисовата градина.

Възпитаниците на "Алма Матер" раздават ябълки, банани, моркови и разясняват как да се води здравословен начин на живот. "Опитваме се да изградим у хората самосъзнание за тяхното здравословно състояние", разказа пред БГНЕС отговорничката на щанда Иванета Недкова и добави, че младежите обясняват на хората и за какво служат различните видове храни. "Хората приемат добре идеята и им харесва, че някой мисли и се грижи за тях", каза още Иванета.

Според нея най-важно е да се консумира достатъчно вода, тъй като дехидратацията на организма е противопоказна. Балансираното количество на въглехидрати, мазнини и протеини също е от голямо значение.

Студентката по медицина посъветва през лятото да наблягаме на свежата и необработена храна. Желателно е тя да е екологично чиста, защото съдържанието на нитрати и канцерогенни вещества също е вредно за организма. Добре е да избягваме консервантите, но да не пропускаме да добавим в менюто си продукти със съдържание на белтъчни, витамин А, С, Е и В6. За да сме здрави трябва да приемаме и храни, в които има желязо, цинк и селен. Млечнокиселите бактерии също са от съществено значение за организма ни. /БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.